Een wifi versterker houdt de productiviteit hoog wanneer je op een zwoele zomeravond lekker buiten in de tuin wilt werken, de werkplek naar zolder verhuist of tijdens het sleutelen in de garage iets op wilt zoeken. Met een wifi versterker loop je nooit meer tegen het probleem van een haperende internetverbinding aan. Door het wifi signaal te versterken is de verbinding in alle uithoeken van het huis en ver daarbuiten stabiel en je kunt internetten waar en wanneer je maar wilt.

 

wifi

 

Wat kan ik met een wifi versterker?

Een wifi versterker, ook wel bekend als wifi repeater, zorgt ervoor dat de internetverbinding vanaf de wifi router ook op grotere afstand van deze wifi router beschikbaar is. Met een versterker zorg je ervoor dat het wifi signaal niet wegvalt als er ramen, deuren, muren of plafonds als obstakel zijn. De tijd waarin je alleen met je laptop in de buurt van de wifi router kon werken is voorbij. De grootste klacht over internetverbindingen is toch wel het bereik. Door het modem op een strategische plek in huis te plaatsen en vervolgens een goede wifi versterker te installeren, is de internetverbinding overal snel en stabiel.

 

Hoe werkt een wifi versterker?

Het wifi signaal in huis wordt uitgezonden vanaf de router. Die hangt doorgaans in de meterkast, daar waar het signaal van de internetprovider het huis binnenkomt. Het bereik van de router kent zijn grenzen en met name obstakels als muren, deuren en plafonds zorgen dat het bereik snel minder kan worden. Dat resulteert in een verbinding die inlevert op snelheid en kwaliteit. En in het ergste geval is het internetsignaal op sommige plekken in huis helemaal niet meer te vinden. In zo’n geval is het tijd om het wifi signaal te versterken. Met een wifi repeater wordt de verbinding snel weer zoals iedereen hem wil hebben. De wifi versterker zoekt het bestaande internetsignaal op en zendt dit vanaf zijn eigen locatie nogmaals uit. Voor laptop, telefoon of tablet lijkt het dus net of de router heel dichtbij is. Het wifi netwerk is daardoor snel en stabiel zodat internetten vlekkeloos gaat. De wifi versterker zorgt ervoor dat het bestaande internetsignaal ook in de uithoeken van uw huis en tuin optimaal is. Ook in de kelder, op zolder of in de geïsoleerde garage is een internetverbinding mogelijk. Vooral in dichtbevolkte woonwijken is het soms uitdagend om overal een stabiel netwerk te hebben. Er zijn zoveel adressen met een eigen netwerk, dat de signalen elkaar verstoren en elkaar in feite om zeep helpen. Met een wifi versterker zorg je ervoor dat jouw eigen wifi signaal altijd te vinden is.

 

De technische aspecten van een wifi versterker

Een standaard wifi signaal wordt uitgezonden op de 2.4 Ghz frequentie. Deze frequentieband is eigenlijk overbevolkt en dat zorgt ervoor dat wifi netwerken soms inleveren op kwaliteit. Een wifi versterker pikt het juiste signaal eruit en herhaalt dit zodat apparatuur het weer op kan pakken. Maar ook met wifi versterker is het soms uitdagend om een goed signaal tot stand te brengen. Het kan dan een uitkomst zijn om gebruik te maken van een 5 Ghz wifi netwerk. Een 5 Ghz router opereert op een frequentieband die nog niet zoveel gebruikt wordt als de 2.4 Ghz frequentie en dus is het signaal automatisch beter. Maar het reikt ook minder ver en daarom is een wifi versterker aan te raden. Ook als je nog geen gebruik maakt van een 5 Ghz netwerk, is een wifi versterker aan te raden die dit wel aan kan. 5 Ghz is namelijk de toekomst, dus je zult het op termijn alsnog nodig hebben in je versterker.