Caferacers zijn populairder dan ooit. Steeds meer mensen sleutelen aan hun motorfiets om zo een eigen caferacer samen te stellen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een caferacer kopen bij Caferacerwebshop, maar het is natuurlijk nóg veel leuker om je eigen creativiteit de vrije loop te laten. Overweeg jij om een eigen caferacer te bouwen? Maar twijfel je nog? Of ben je nog niet geheel overtuigd? Wij geven je 3 redenen om dit zeker te doen.

 

1.     Rijke historie van de caferacer

 

De café racer is natuurlijk niet voor niets zo populair geworden. Deze motorclassificatie kent een enorme rijke historie. Het is opvallend dat deze classificatie zelf bedacht is door motorliefhebbers. Vroeger waren er nog maar weinig sportieve motorfietsen verkrijgbaar. Mensen gingen vooral voor een degelijk en comfortabel design. Jonge motorliefhebbers werden dit uiteindelijk zat. Het was hun taak om een geheel nieuw sportief model op de markt te brengen. Dit deden ze door standaard basismotors op te knappen.

 

Toen de eerste caferacers gemaakt waren, werden deze getoond op plekken waar veel mensen bijeen kwamen. Vaak ging het hierbij om een cafe. Motorliefhebbers verzamelden zich hier en genoten van alle aandacht. De naam caferacer was geboren.

 

Hoewel er vroeger veel zelf werd gesleuteld en onderdelen zelf werden vervaardigd, hebben we vandaag de dag natuurlijk mazzel. Er zijn genoeg voorbeelden beschikbaar van andere caferacers en onderdelen shoppen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Met de gashendels bij Caferacerwebshop.com/nl en de prachtige knipperlichten geef jij een basismotor direct een geheel nieuwe look.

 

2.     Ook voor beginners

 

Het grootste voordeel van caferacers is dat ze technisch gezien meestal niet al te gecompliceerd in elkaar zitten. Hierdoor is het ook voor beginnende motorliefhebbers mogelijk om hier zelf veel aan te sleutelen. Je kunt de moeilijkheidsgraad zelf bepalen. Zo is het mogelijk om slechts enkele aanpassingen door te voeren of de basismotor tot een geheel andere unieke Custom om te toveren. Jij bepaalt!

 

Blijf natuurlijk wel realistisch. Wanneer je over twee linkerhanden beschikt en totaal geen kennis of ervaring met motorfietsen hebt, is het niet realistisch om te verwachten dat je alles zelf kunt doen. Bedenk daarom goed over welke mogelijkheden je beschikt en wat je beter kunt uitbesteden.

 

3.     Laat je creativiteit de vrije loop

 

Caferacers bieden alle mogelijkheid om zelf creatief aan de slag te gaan. Zie de basismotor als een leeg schilderdoek. Je kunt deze nog geheel zelf invullen. Wat ga je veranderen? Durf je buiten de lijnen te schilderen? Durf je innovatief te zijn? Keuzes te maken die anderen misschien niet nemen? Bepaal welke strategie jij gebruikt en laat je creativiteit volop de vrije loop. Caferacers zijn juist zo mooi omdat ze op heel veel verschillende manieren gerealiseerd kunnen worden.

 

Een sportieve motorfiets is immers voor iedereen anders. Waar de één bijvoorbeeld een motor enkel sportief vindt als deze heel veel geluid geeft, zal de ander deze juist beperken met een db killer van Caferacerwebshop. Door dei enorme vrijheid ben je in staat om een geheel eigen motorfiets te creëren. De motor van je dromen.