Met een pandemie in het dagelijkse nieuws waren er in 2021 en 2022 volop kansen voor bedrijven om te ontwikkelen. Bedrijven waren genoodzaakt om zich aan te passen aan het nieuwe normaal. Veel bedrijven hebben tegenwoordig aan de lopende band te maken met veranderingen, want stilstand is achteruitgang. Doordat de technologische ontwikkelingen elkaar snel opvolgen worden bedrijven ook gedwongen om mee te gaan. Maar welke trends zijn nou belangrijk? Dat vertellen we je in deze blog. We geven je namelijk 4 tips om mee te gaan met de belangrijkste ontwikkelingen. Lees snel verder.

 

Berichtenverkeer 

Veel bedrijven werken steeds nauwer samen met andere partijen. Denk hierbij aan fabrikanten, toeleveranciers, vervoerders, groothandels en ga zo maar door. Het is hierbij natuurlijk wel zo belangrijk dat deze partijen goed met elkaar kunnen communiceren. Binnen deze fase speelt Edifact een belangrijke rol. Dit is namelijk het formaat dat ervoor zorgt dat alle documenten die handelspartners met elkaar uitwisselen, efficiënt en effectief wordt 

verwerkt. De menselijke factor is op deze manier niet meer nodig!

 

Zakelijke cloud 

De zakelijke cloud zal het volwassenheidsstadium bereiken en voor aanzienlijke voordelen zorgen. Denk hierbij aan een drastische reductie van de investeringskosten, grotere bedrijfsefficiëntie en een zuiniger bron verbruik. Cloud computing diensten bieden bedrijven krachtige mogelijkheden om op een eenvoudige wijze workloads te verplaatsen tussen interne datacenter en de cloud van een externe dienstverlener. Of het nu gaat om een publieke, private of hybride cloud, de zakelijke cloud gaat een cruciale rol spelen bij het mobiliseren van bedrijfstoepassingen.

 

Een sociaal karakter 

Bedrijven hebben internet inmiddels volledig omarmd, maar zullen een nog socialer karakter krijgen. Het vermogen om op alle niveaus van de organisatie kennis aan te boren, wordt de nieuwe norm. Dit doe je door gebruik te maken van de juiste tools. Denk hierbij aan HD-video voor een rijkere samenwerking en intelligente crowdsourcing. Bedrijven kunnen op deze manier sneller, eenvoudiger en effectiever dan ooit informatie genereren, vinden en uitwisselen. Hierdoor wordt het innovatietempo verhoogt en wordt de productiviteit verbeterd.

 

M2M2MP 

Je vraagt je nu hoogstwaarschijnlijk natuurlijk af wat M2M2MP betekent. De afkorting staat eigenlijk voor: Machine-to-Machine-to-People. Dankzij M2M2MP zullen mensen op een andere manier met ontwikkelingen omgaan. Of het nu gaat om het beheer van energieverbruik, productievoorraden, wagenpark of bedrijfskritische activa. Toch zal de menselijke factor een belangrijke rol blijven spelen. De informatie die wordt verkregen vanuit Machine learning moet toch echt verwerkt en behandeld worden door de mens.