Een glaszetter is een zeer divers persoon met sterk uiteenlopende werkzaamheden. Uiteraard zijn de meeste van zijn klussen te herleiden tot het zetten van glas – zoals het woord glaszetter immers al aangeeft – maar daarbinnen zijn er tal van differentiaties mogelijk. We zullen er enkele opnoemen; klik hier voor meer informatie over een glaszetter.

 

Het plaatsen van ruiten

Allereerst zet een glaszetter glas. Hij doet dat in bestaande gebouwen en uiteraard ook bij nieuwe gebouwen. Het plaatsen van glas kan om tal van redenen noodzakelijk zijn. Er kan een bal door de ruit zijn gegaan, maar er zijn uiteraard ook mensen die het enkel glas in de woning willen laten vervangen door dubbel glas. Ook moet er natuurlijk glas worden geplaatst in aanbouwen, dakkapellen, enzovoorts.

 

Interieurglas

We denken er niet vaak over na, maar het plaatsen van interieurglas is ook iets wat een glaszetter kan doen. Het kan dan gaan om allerlei glas dat binnenshuis voorkomt. Te denken valt aan glas in douchedeuren of douchecabines, maar ook om keukens, trappen, spiegels en ga zo maar door.

 

Plaatsen en herstellen van kozijnen

Wanneer kozijnen aan vervanging toe zijn, kan een glaszetter u hiermee van dienst zijn. Hij kan de oude kozijnen herstellen indien ze niet al te slecht zijn, maar kan ook kozijnen vervangen om bijvoorbeeld een ander soort raam te plaatsen.

 

Verwijderen en afvoeren van glas

Glas kan levensgevaarlijk zijn wanneer er niet goed mee omgesprongen wordt. Doordat glas heel scherp is, kunnen er snel verwondingen ontstaan bij het niet juist vervoeren van het glas. Door een glaszetter in te schakelen, wordt het verwijderen en afvoeren van glas op een dusdanige wijze uitgevoerd dat dit gevaar niet optreedt.