Tegenwoordig hebben de meeste automerken elektronische autosleutels met extra functies om de gebruikerservaring te verbeteren en de beveiliging te verhogen. Hieronder staan enkele automerken met elektronische autosleutels en enkele van hun extra functies:

BMW: BMW heeft een “Comfort Access” functie die het mogelijk maakt om de auto te ontgrendelen en te vergrendelen zonder dat je de sleutel uit je zak of tas hoeft te halen. Het systeem gebruikt sensoren in de deuren en kofferbak om te detecteren wanneer de sleutel zich binnen een bepaalde afstand van de auto bevindt.

Tesla: Tesla heeft een “Keyless Entry” functie waarmee je de auto kunt ontgrendelen en vergrendelen met behulp van een mobiele app. Hierdoor hoef je niet in de buurt van de auto te zijn om deze te ontgrendelen en kun je ook anderen toegang geven tot de auto zonder dat je fysiek de sleutel hoeft te overhandigen.

Mercedes-Benz: Mercedes-Benz heeft een “Keyless Go” functie waarmee je de auto kunt ontgrendelen en vergrendelen door simpelweg op een knop op de deurhendel te drukken. Het systeem detecteert ook wanneer de sleutel zich binnen een bepaalde afstand van de auto bevindt en ontgrendelt de deuren automatisch.

Audi: Audi heeft een “Advanced Key” functie waarmee je de auto kunt ontgrendelen en vergrendelen zonder dat je de sleutel uit je zak of tas hoeft te halen. Het systeem detecteert wanneer de sleutel zich binnen een bepaalde afstand van de auto bevindt en ontgrendelt de deuren automatisch.

Ford: Ford heeft een “MyKey” functie waarmee je de limieten van de auto kunt instellen voor andere bestuurders, bijvoorbeeld voor jongere bestuurders. Hiermee kun je bepaalde functies van de auto, zoals de maximumsnelheid, beperken en een waarschuwingssignaal instellen wanneer de auto deze limieten overschrijdt.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van automerken met elektronische autosleutels en extra functies. Andere automerken hebben mogelijk vergelijkbare functies of andere innovatieve functies om de gebruikerservaring te verbeteren en de beveiliging te verhogen. Indien je een nieuwe wilt laten maken kan je hier terecht voor autosleutel bijmaken.

Op maat gemaakte functionaliteiten voor autosleutels

Er bestaan op maat gemaakte functies voor autosleutels. Tegenwoordig bieden sommige automerken of derde partijen de mogelijkheid om de autosleutel aan te passen aan de specifieke wensen van de eigenaar. Hieronder volgen enkele voorbeelden van op maat gemaakte functies voor autosleutels:

Personalisatie: Sommige autofabrikanten bieden de mogelijkheid om de autosleutel te personaliseren met de naam of initialen van de eigenaar. Dit maakt het gemakkelijker om de sleutel te herkennen en vermindert de kans op verwarring met andere sleutels.

Gebruiksbeperkingen: Sommige automerken bieden de mogelijkheid om beperkingen in te stellen op het gebruik van de autosleutel. Bijvoorbeeld, het instellen van een tijdelijke toegang tot de auto voor een bepaalde periode, beperking van de maximumsnelheid of de maximale afstand die de auto kan afleggen.

Tracking: Sommige automerken bieden de mogelijkheid om een GPS-tracking functie in te bouwen in de autosleutel, zodat de eigenaar de locatie van de auto kan volgen. Dit kan handig zijn als de auto gestolen is of als de eigenaar de auto uitleent aan iemand anders.

Afstandsbediening: Sommige automerken bieden de mogelijkheid om de autosleutel te gebruiken als afstandsbediening voor verschillende functies van de auto. Bijvoorbeeld, het openen of sluiten van de ramen, het openen of sluiten van het dak, het inschakelen van de airconditioning, enzovoort.

Draadloos opladen: Sommige automerken bieden de mogelijkheid om de autosleutel draadloos op te laden, zodat je geen kabel nodig hebt om de sleutel op te laden. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat de batterij van de autosleutel leeg raakt.

Deze op maat gemaakte functies voor autosleutels zijn slechts enkele voorbeelden. Er zijn talloze andere functies die beschikbaar kunnen zijn, afhankelijk van het automerk en de beschikbare technologieën.