Corfu is een van de mooiste eilanden van Griekenland, en het ligt op slechts een korte boottocht van Italië. Het eiland heeft vele mooie stranden, geweldige historische bezienswaardigheden en heerlijk eten.

 

Corfu is een eiland in Griekenland

Korfoe is een eiland in Griekenland. Het maakt deel uit van een eilandengroep die bekend staat als de Ionische Eilanden, die in de Adriatische Zee liggen. Er zijn meer dan 690 eilanden in deze groep en Corfu is er één van. Het is een populaire vakantiebestemming voor zowel Grieken als buitenlanders.

 

Corfu heeft prachtige stranden en baaien

Corfu heeft een breed scala aan stranden, van kleine rotsachtige baaien tot lange zandstranden. Als je de kaart van het eiland bekijkt, zie je dat de meeste stranden worden gescheiden door rotsen of kliffen – de perfecte plek om te snorkelen of te duiken. Sommige hebben ligstoelen en parasols te huur, andere hebben rotsen waarop je in de zon kunt gaan liggen. Alle stranden hebben helder water dat je het gevoel geeft dat je in een infinity pool zwemt.

 

De ‘oude stad’ staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO

De oude stad van Corfu staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de mooiste plaatsen in Griekenland.

De oude stad heeft vele interessante gebouwen, zoals de grote kathedraal gewijd aan Sint Spyridon die in 1882 werd gebouwd, de Sint Spyridon kerk (17e eeuw), het Zoodochos Pigi klooster (12e eeuw) en het Achilleion paleis dat in 1890 door Keizerin Elizabeth van Oostenrijk werd gebouwd.

De geschiedenis van dit gebied gaat terug tot de neolithische tijd toen het werd bewoond door het Myceense volk totdat zij werden verslagen door de Oude Grieken die zich hier rond 1100 v.C. vestigden. Sindsdien werd het eiland geregeerd door Romeinen, Venetianen en Ottomanen voordat het bij de onafhankelijkheid in 1821 deel ging uitmaken van het huidige Griekenland.

 

Er zijn meer dan 160 dorpen op het eiland

Het eiland heeft een lange geschiedenis, en het is erg populair bij toeristen. Er zijn meer dan 160 dorpen op het eiland. Ze zijn erg mooi en bieden interessante bezienswaardigheden. De stranden van Corfu zijn beroemd om hun kristalheldere water, fijne zand en om hun uitstekende faciliteiten.

 

Het eiland is ook beroemd om zijn vele prachtige kerken, kloosters en kastelen die in de loop der eeuwen zijn gebouwd door de Venetianen of andere Europese naties die op verschillende momenten in de geschiedenis over het eiland heersten.

 

Huur een boot op Corfu

Corfu kan je perfect verkennen met een boot. Een boot op Corfu huur je via Tubber. Dit bedrijf heeft op vele andere plekken ook boten te huur en is dus een betrouwbare zaak om iets van te huren. Van zeilboten tot speedboten, ze hebben het allemaal.