Het nieuws volgen via nieuwssites is heel gebruikelijk geworden. Dit is namelijk vaak de snelste manier om up-to-date te zijn. Wil je meldingen van 112 Drenthe of een andere regio volgen? Dan kan je dat bijvoorbeeld vaak al snel doen via deze sites. Het is leuk om eens te kijken wat de meest populaire opties van Nederland zijn. Daar kan je uit kiezen.

 

1 NU.nl

Een globaal beeld van het wereldnieuws op NU.nl te vinden is. De website werd al in 1999 gelanceerd. Het was de eerste in zijn soort die 24 uur per dag nieuws bracht. Er zijn heel veel verschillende rubrieken te vinden.

 

2 NOS.nl

De NOS was altijd al een belangrijke bron van nieuws. Dat was ook al zo toen er nog geen internet was. Het is de hoofdtaak van de NOS om het publiek van nieuws, sport en andere evenementen te voorzien. Het is dus ook niet gek dat de website daar door de jaren heen een belangrijke rol in is gaan spelen.

 

3 Telegraaf.nl

De telegraaf is eigenlijk een krant. De nieuwssite is inmiddels echter misschien wel nog groter. Telegraaf staat vooral bekend om de sensatie. Al richt het zich ook heel sterk op sport. Daarnaast is de Financiële Telegraaf ook online heel belangrijk. Daardoor trekt deze nieuwssite een heel breed publiek van allerlei soorten doelgroepen.

 

4 FOK.nl

Fok is meer dan een nieuwssite. Het biedt ook peilingen, recensies en allerlei andere zaken. Zo is er bijvoorbeeld ook een forum. Voorheen richtte het zich vooral op jongeren, maar het is langzaam met een wat ouder publiek meegegroeid. Net als NU.nl is FOK.nl een echt onlinemedium dat op die manier groot is geworden.

 

5 NRC.nl

Een andere krant die het ook online goed is gaan doen, is NRC. Daarvan zijn eigenlijk twee nieuwssites. Het gaat dan om NRC.nl en NRCNext.nl. De ene richt zich op een wat ouder publiek, de andere juist op een wat jonger publiek. Dit verklaart ook waarom het op dagelijkse basis altijd veel lezers trekt.

 

Kijk ook eens op Hardnieuws.nl

Naast bovenstaande nieuwssites met landelijk en globaal nieuws is het ook leuk om lokaal nieuws te volgen. Zo kun je het laatste 112 nieuws op Hardnieuws.nl volgen. De laatste 112 meldingen en ander nieuws bij jou uit de regio komt voorbij op deze site.