Als je voor het eerst een bedrijf begint, kan je soms volstaan met jouw eigen auto. Maar zodra je meer dan één boodschap tegelijk doet, of als jouw bedrijf goed genoeg loopt om werknemers in dienst te nemen, heb je vaak een bedrijfswagen nodig.

 

Als je niet wilt betalen voor de aanschaf van een nieuwe auto, dan is leasen een goed alternatief. Met leasing kan je de auto kiezen die het best bij jouw bedrijf past zonder dat je tijdens de leaseperiode hoeft te betalen voor afschrijving. De meeste auto’s worden geleased in plaats van gekocht omdat het in totaal minder kost als je rente, verzekering, belasting en onderhoud meerekent.

 

Wanneer moet je leasen?

Als de auto noodzakelijk is voor de bedrijfsvoering en er geen andere middelen beschikbaar zijn voor de lease, dan is leasen voordeliger. Als één persoon de auto kan gebruiken om boodschappen te doen of klanten te vervoeren en een ander gebruikt hem voor persoonlijke redenen, dan zal leasen ook goedkoper zijn dan kopen.

 

Een auto leasen met een grijs kenteken

Een auto leasen met een grijs kenteken is vrij populair in Nederland. Dit komt omdat het tal van voordelen heeft ten opzichte van het leasen van een auto met een normale kleur kenteken. Het belangrijkste voordeel van een grijs kenteken is dat je het kunt gebruiken voor zowel persoonlijke als zakelijke doeleinden. Bovendien is het verkrijgen van een dergelijk kenteken relatief eenvoudig en goedkoop.

Hieronder vind je een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen wanneer je zakelijk wilt leasen met een grijs kenteken:

  1. Je moet ingeschreven staan als ondernemer en een BTW-nummer hebben
  2. Je bent rechtspersoon en hebt een bestelauto op jouw naam staan
  3. Je moet minimaal 10% zakelijk rijden in de auto

Daarnaast moet je bestelauto ook aan een aantal eisen voorwaarden voldoen:

  1. De auto is ingericht voor goederenvervoer
  2. De laadruimte heeft een vlakke, gelijke vloer zonder zitplaatsen
  3. De auto weegt maximaal 3500 kilogram inclusief inhoudt

Kijk hier voor meer informatie over zakelijk leasen met een grijs kenteken!