De knoop is doorgehakt! Je gaat eindelijk een boot kopen. Je hebt genoeg gespaard om een boot te kopen en richting de zon te varen. Maar hoe moet je dat doen en waar kan je de juiste boot vinden? Dat gaan we je vertellen!

 

Wat voor boot wil je?

Er zijn best wel wat verschillende soorten boten: Een zeilboot, een motorboot, een sloep, kajuitzeiljachten, kajuitmotorjachten, open motorboten, open zeilboten, multihulls, kano’s, kayaks en roeiboten. Zoek ze allemaal even op en kijk welke je mooi vindt en past bij je wensen! Je kan ook een kijkje nemen in de ruime en unieke verkoophaven bij jachthaven makelaardij Kappers! Daar hebben ze alle soorten boten en jachten waar je in het echt even een kijkje kan nemen bij verschillende boten.

 

Vraagprijs

Stel je hebt een mooie boot gevonden en wilt hem super graag kopen. Je krijgt de prijs te horen en denkt dat het een redelijke prijs is. Het is altijd aan te raden om online te vergelijken en te kijken wat mensen vragen voor boten die overeenkomen met de boot die je wilt aanschaffen. Vraag goed advies aan een jachtmakelaar en voorkom zo dat je meer betaalt dan nodig is.

 

Check de boot helemaal na

Een boot laten repareren is natuurlijk een stuk duurder dan het repareren van bijvoorbeeld je fiets. Check daarom de boot grondig op beschadigingen of mankementen voordat je hem aanschaft. Het zou vervelend zijn als je de eerste keer wilt weg varen en hij doet het helemaal niet! Dat mag wat gaan kosten. Haal er iemand bij die er verstand van heeft en werk met een checklist om belangrijke punten van de boot te controleren. Is er iets kapot, dan mag er natuurlijk wat van de prijs af!

 

Technische punten bij de aankoop van een boot

Er zijn een aantal technische dingen waar je altijd op moet letten bij de aankoop van een boot:

  • Check de kleur van de motorolie. Mocht deze raar ruiken, een rare kleur hebben of zitten er metaalschilfers in? Dan moet je er een professional naar laten kijken.
  • Check vooral ook de bedrading en kabels. Kabels en bedrading door een boot kunnen makkelijk slijten en daarom is het belangrijk dat je deze even controleert.