Bij veel producten weet je ongeveer wel waar je op moet letten tijdens de aankoop omdat je dit soort producten vaker hebt gekocht. De meeste mensen hebben echter nog nooit een steiger gekocht. Het is daarentegen wel belangrijk dat je bij de aankoop van een steiger op een aantal zaken let. In dit artikel hebben we beschreven welke zaken dit zijn!

 

Het type steiger

Het eerste waar je op moet letten bij de aankoop van een steiger is het type. Er bestaan namelijk veel verschillende type steigers. Zo zijn er rolsteigers, staande steigers, kamersteigers, gevelsteigers en vouwsteigers. Wanneer je buiten aan je woning gaat klussen kun je het beste kiezen voor een rolsteiger. Je kunt een rolsteiger kopen op rolsteiger.net. Voor binnenshuis kun je beter een kamersteiger kiezen. Staande steigers en gevelsteigers zijn meer voor bedrijven bedoeld.

 

De verkoper

Iets anders om op te letten bij de aankoop van een steiger is de verkoper. Je kunt kiezen voor een tweedehands steiger via bijvoorbeeld Marktplaats. Echter kan het voorkomen dat je dan een gestolen steiger koopt. Ook kan het voorkomen dat de steiger niet stevig meer is omdat er bijvoorbeeld onderdelen ontbreken of beschadigd zijn. Daarom is het beter om je steiger bij een gerenommeerd steigerbedrijf te kopen. Zo weet je zeker dat je geen kat in een zak koopt.

 

Het formaat

Ook het formaat is van belang wanneer je een steiger gaat kopen. Zo bestaan er steiger die wat lager en smaller zijn, en hele hoge brede steigers. Wanneer je een steiger voor thuis koopt is het handig dat deze lang genoeg is om tot je dak te komen.

 

Het merk

Net als bij andere producten zijn er verschillende merken steigers. Sommige merken zijn kwalitatief beter dan andere merken. Enkele goede merken zijn ASC en Alumexx. Koop bij voorkeur geen merkloze steigers. Hierbij loop je namelijk het risico dat ze niet aan alle veiligheidseisen voldoen.

 

De prijs

Een steiger is een behoorlijke investering. Er kan echter veel verschil zitten in de prijzen. Vergelijk dus verschillende opties om geld te besparen.