Een vlonder, ook wel gekend als een houten terras, straalt rust uit. Het brengt je meteen in een ontspannen sfeer en zorgt voor een natuurlijke uitstraling in uw tuin.

Werk de vlonder af met enkele aangename planten of enkele sfeervolle items zoals windlichten en waterpartijen en uw tuin is klaar voor de gezellige zomeravonden met vrienden. Wil je deze vlonder nog inrichten met meubels, kom dan gerust langs bij de Woonwinkel in Twente

 

Hoe kan je dit het best aanpakken?

Het eenvoudigste is om dit over te laten aan een ervaren klusjesman, maar mocht je toch zin hebben om dit zelf aan te pakken, help ik je graag op weg met de volgende 4 basisstappen.

 

  1. Grondvlak voorbereiden

Een mooie vlonder begint bij een goede basis. Het is daarom van belang om aandacht te besteden aan het grondvlak en diens voorbereiding. Bepaal vooraf door middel van afspanningen waar het terras zal komen. Graaf de grond ongeveer 10 cm uit. Leg anti- worteldoek op de volledige bodem en zorg ervoor dat de stroken minstens 15 cm van elkaar overlappen. Zorg voor een hellingsgraad van ongeveer 1 cm per meter voor de afwatering.

 

  1. Fundering plaatsen

Plaats op het anti- worteldoek betonnen tegels. Houdt een onderlinge afstand aan van 40 cm, reken vanuit het midden van de tegels. Vervolgens kan je houten onderbalken plaatsen, 40 cm uit elkaar. Veranker de onderbalken door middel van hoeksteunen aan de betontegels. De basis is nu gelegd.

 

  1. Planken of tegels plaatsen

Zaag de planken of tegels op maat met behulp van cirkelzaag en plaats ze haaks op de onderbalken. Zorg voor een onderlinge afstand van ongeveer 5mm. Bevestig de planken of tegels aan de onderbalken door middel van schroeven uit roestvrij staal.

 

  1. Afwerking

Bewerk het terras met beits of olie om de mooie kleur te behouden. Je kan ook de zijkanten nog afwerken met terrasplanken zodat de onderbalken niet meer zichtbaar zijn.

 

Tot slot

Decoreren maar! Haal de gezelligheid naar boven door het plaatsen van windlichten, bloempotten en andere zaken. Uw terras is zomer- klaar! Kom gerust een kijkje nemen bij interieuradvies Twente, voor inspiratie.

Je hoeft geen klusjesman te zijn om de tuin om te toveren tot een oase van rust!