Het overlijden van een familielid is al erg genoeg. Iedereen heeft tijd nodig om het te verwerken en een plekje te geven, sommige doen dat sneller dan andere en dat is oké. Wat niet oké is zijn de familieruzies die kunnen ontstaan bij het overlijden van een familielid. 

 

Iedereen zit in het rouwproces

Het belangrijkste om te onthouden is het feit dat iedereen het moet verwerken en een plekje moet geven. Dit geldt voor jou en voor de rest van de familie natuurlijk. Het vervelende is dat iedereen er anders mee omgaat wat kan zorgen voor botsingen tussen familieleden. De een kan erg boos en gefrustreerd worden terwijl de ander weer enorm verdrietig wordt en blijft. Daarom is het belangrijkste dat je onthoud dat iedereen er anders mee om gaat en dat je daar respect en ruimte voor moet hebben, net zoals hun dat bij jou horen te doen. 

 

Conflicten zorgen voor een lastiger rouwproces

Rouwen is al moeilijk genoeg zeker als het een erg geliefd persoon is. Iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om maar het is nog moeilijk als er familieconflicten bij komen spelen. Helaas gebeurt dit vaker dan je denkt omdat iedereen nogal wat emoties heeft waar hij/zij mee om moet gaan en dat niet altijd even makkelijk gaat. Houd hier rekening mee en geef iedereen de ruimte en de tijd om het te verwerken op hun eigen manier. Dat verwacht jij ook van hun dus is het wel zo netjes om het andersom ook te doen. 

 

De uitvaart wordt niet goed geregeld

De uitvaart is een van de belangrijkste momenten bij het afscheid nemen van een familielid. Dit laatste afscheid moet wel goed geregeld worden omdat het anders nare herinneringen nalaat terwijl het juist goede herinneringen moet achter laten. Zorg daarom voor een goede uitvaartondernemen zoals Marius Terol. Die houden rekening met al je wensen en eisen aan de ideale uitvaart. Dit zorgt voor een fijn afscheid van het overleden familielid en kan eventuele conflicten tussen familie voorkomen. Een fijn laatste afscheid vindt iedereen namelijk fijn.