Wanneer u als Hovenier of Medewerker Groenvoorziening in de groenbeheer werkzaam bent, bijvoorbeeld als toezichthouder, onderhoud van parken of herinrichting van natuurgebieden, dan loopt u behoorlijk het risico op een beet van een teek. Want dit zijn allemaal werkzaamheden wat heel veel risico’s met zich mee kan brengen.

Een gemiddelde teekwerende kleding kan zeer preventief werken en is volledig ontwikkeld voor professioneel gebruik en biedt u optimale bescherming tegen de teek en de beroepsziekte Borrelia Lyme. De kleding heeft een fantastische pasvorm, daarnaast, wat even zo belangrijk is, heeft het een volledige certificering van de ZECK-Protec teekwerende kledinglijn. Het zal u optimaal comfort en veiligheid gaan bieden.

Gedurende de dagelijkse werkzaamheden is het van groot belang om op uw welzijn en gezondheid te letten. Als u bij uw werkzaamheden, bijvoorbeeld als medewerker groenbeheer, de kans loopt op een tekenbeet dan moet u preventief geïnformeerd en beschermd worden. De belangrijkste taken van een medewerker groenbeheer zijn;

– Het uitvoeren van werkzaamheden die voortkomen uit bij aanleg en onderhoud van openbaar groen (gazons, hagen, struiken, bomen, plantsoen enz.) en landschappelijke beplanting.

– Werken aan renovatie, aanplant en onderhoud aan bomen.
– Het verrichten van werkzaamheden met en voert dagelijks onderhoud uit aan bijvoorbeeld bosmaaier, motorkettingzaag en motorheggenschaar.

 

Beschermende outdoorkleding