Cadeaus geven en krijgen

Wie krijgt er niet graag cadeautjes? Het is ook voor jezelf prettig om iemand die je dierbaar is of die je wilt bedanken een cadeau te geven. Vaak beleef je alleen al aan het zoeken, kopen en inpakken van een verrassing heel wat plezier. Soms is echter de zoektocht naar een geschikt cadeau niet gemakkelijk. Daarom geven we in dit artikel enkele cadeautips die je kunnen helpen bij het vinden van originele geschenken. Meestal wordt een pakje geschonken naar aanleiding van bepaalde feestdagen, zoals Moederdag, Vaderdag en Valentijn. Op je kalender heb je ongetwijfeld de verjaardagen van je gezinsleden en van je vrienden genoteerd. Speciale gebeurtenissen zijn eveneens een aanleiding om iemand te verrassen met een cadeautje, bijvoorbeeld een geboorte, een huwelijk en dergelijke. Gelegenheden te over dus om cadeaus te schenken en te ontvangen!

 

topcadeau

 

Leuke cadeaus voor een man

Als je man een klusser is, is het niet moeilijk om een geschikt cadeau te vinden. Hij heeft wellicht altijd wel een of ander stuk gereedschap nodig. Een gereedschapsset is misschien geen slecht idee. Ook een handige hoofdlamp komt van pas bij het klussen. Indien hij geïnteresseerd is in allerlei electronicaspullen en gadgets, is een virtual reality-bril die hij op zijn smartphone kan aansluiten een goede keuze. Wat dacht je van een insect op zonne-energie, dat tsjirpt als een krekel in de zon en gloeit als een gloeiworm in het donker? Voor fervente gamers vind je voldoende spullen: een nieuw spel, een nieuwe joystick… Als je man graag met op afstand bestuurbare helikopters speelt, kan ook dat een prachtig cadeau voor hem zijn. Originele cadeaus voor sportieve mannen zijn onder meer een smartwatch met een bewegingsmeter en een cycle exerciser.

 

Cadeautips voor een vrouw

Net als mannen hebben vrouwen heel uiteenlopende interesses en karakters. Sommige vrouwen puzzelen graag en houden van gezelschapsspelen. Een leuk bordspel kan dan een gedroomd geschenk zijn. Is je vrouw of vriendin een keukenprinses? Talrijke keukentoestellen zijn de perfecte kandidaten voor een leuk cadeau. Denk maar aan een chocoladefontein, een stoomkoker, een pizzapan of een originele keukenweegschaal. Voor vrouwen die veel belang hechten aan lichaamsverzorging, zijn er talrijke producten die als geschenk gegeven kunnen worden. Een gezichtsreinigingsborstel, een stijltang en een cosmeticaspiegel vallen beslist in de smaak. Houdt je vrouw van een gezellige sfeer bij kaarslicht? LED kaarsjes bootsen het licht van een echte kaars na en zijn bovendien volkomen brandveilig.

 

Cadeautjes voor een jongen

Niets is er leuker dan je kind op zijn of haar verjaardag te verrassen met leuke cadeaus. Wat doet een kind liever dan spelen? En origineel speelgoed is zeker te vinden. Voor jongens mag het wat stoerder zijn. Wat dacht je van de klassieke racebaan met raceauto’s? Spelen met bouwstenen is nog steeds een favoriet tijdverdrijf voor jongens. Allerlei modelvoertuigen kun je opbouwen met bouwstenen, bijvoorbeeld helikopters, tanks, straaljagers enzovoorts. Als je zoontje verzot is op alles wat met computers te maken heeft, kan een USB-stick met een originele vorm, een powerbank of een bluetoothmuis een fantastisch idee zijn. In dit tijdperk van drones is een op afstand bestuurbare quadcopter felbegeerd speelgoed. Met een metaaldetector kan je zoontje in je tuin naar schatten gaan zoeken.

 

Originele cadeaus voor een meisje

Op zoek naar het gedroomde geschenk voor je dochtertje? Meisjes die van muziek houden, zijn ongetwijfeld blij met een karaoke mixer. Ook een bluetooth headset of een bluetooth speaker zullen in dat geval in de smaak vallen. Een serviesset is een klassieker, maar nog steeds dankbaar speelgoed voor vele kinderen. Om naar school te gaan kun je je dochtertje een kleurrijke rugzak schenken, met bekende figuurtjes van Disney erop. Voor haar kamer kun je haar verrassen met een uniek nachtlampje, bijvoorbeeld een lampje dat een sterrenhemel op het plafond projecteert of een exemplaar met een ingebouwde klok. Ook zal je dochtertje zonder twijfel blij zijn met een Nijntje-lichtslinger of een lichtslang als versiering voor haar kamer.

 

Cadeaus voor speciale gelegenheden

Bij een speciale gebeurtenis hoort een speciaal cadeau. Voor een babyshower zijn flessenwarmers, badthermometers en babyfoons erg in trek. Voor een man die Abraham heeft gezien en ook na zijn vijftigste gezond wil blijven, kunnen een polsbloeddrukmeter of een infraroodlamp nuttige geschenken zijn. En als je het grappig wilt maken, kun je ook een leesbrilletje erbij geven. Ook een vrouw die vijftig wordt en Sarah heeft ontmoet, kan blij zijn met een hypermoderne weegschaal waarmee ze haar gewicht in de gaten kan houden. Een grappig geschenk zijn speelkaarten met extra grote letters en symbolen, voor wie na zijn vijftigste wat slechter begint te zien. Met pensioen gaan is eveneens een goede aanleiding om cadeaus te krijgen. Wie van plan is om na zijn pensioen een wereldreis te maken, is bijvoorbeeld gebaat met een reiswekker, een wildlife camera en een wereldstekker. Geschenken zijn er in allerlei soorten en vormen. Voor elke speciale gelegenheid, verjaardag of feestdag die op je kalender staan, kun je originele cadeaus vinden. Met de cadeautips in dit artikel heb je hopelijk heel wat inspiratie gekregen om het ideale cadeau op de kop te tikken!