Voor de één is het een duidelijke zaak. Voor de ander kan het nog per jaar nog wel eens verschillen. Vakantiegeld kun je op veel verschillende manieren besteden. In deze blog gaan we een aantal opties bij langs waar je aan kunt denken wanneer jij je volgende vakantiegeld of eindejaarsbonus ontvangt.

 

Vakantie

Deze ligt natuurlijk voor de hand. Toch bespreken we m even. Op vakantie gaan is voor veel mensen een heus genot. Helaas kost het vaak ook een hoop geld. Om de schade een beetje in te dekken kun je als alternatief ook kiezen voor een kortere vakantie. Je gaat dan in plaats van 14 dagen bijvoorbeeld 6 of 8 dagen. Verder kun je kiezen om wat vaker boodschappen te doen in de lokale supermarkt en wat minder uit eten te gaan..

 

Om die manier heb je toch een echt vakantiegevoel maar denk je ook aan je portemonnee.

Wanneer je de ruimte hebt is het natuurlijk ook heerlijk om wel eens naar een restaurant te gaan. Ook lokale uitjes op vakantie zoals een rondvaart of een pretpark zijn mooie opties om extra toe te voegen. wanneer je efficiënt wilt omgaan met je vakantiegeld kan het slim zijn vooraf een begroting te maken van wat je precies wilt gaan doen en wat het zoumogen kosten. Op die manier kom je beter uit met je budget en houdt je misschien zelfs nog geld over voor andere dingen

 

Dagjes weg

Een mooie andere optie is om losse dagen uit te plannen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een museum of een pretpark maar ook kun je gewoon lekker het bos ingaan. Op deze manier hoef je maar weinig geld te besteden en kun je er toch lekker uit. Wanneer je toch een soort van vakantiegevoel wilt, kun je overwegen om een losse overnachting bij te boeken. Je plakt zodoende twee losse dagen aan elkaar en hebt direct een soort van vakantiegevoel. Belangrijk is natuurlijk om zoveel mogelijk te genieten van het nu. Hoe kort of lang het ook duurt.

 

Vervanging

is je auto toe aan een opknapbeurt? Is het tijd voor nieuwe meubels? Voor veel mensen komt vakantiegeld hiervoor goed van pas. Zeker wanneer het nodig is om iets te vervangen, heb je soms ook simpelweg geen keus. Ook hier geldt natuurlijk dat je zo vrijgevig of zuinig kunt omgaan met je budget als je zelf wilt. Wanneer je bijvoorbeeld wilt gaan voor een nieuwe inrichting kun je ook kiezen voor een aantal duurdere elementen zoals een bank of kast. Wanneer je de hoofdelemnet hebt aangeschaf kun je het geheel misschien afmaken met kleinere aanschaffen of=m het gezellig en af te maken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een aantal vazen of kijk eens naar leuke vloerkleden. Zodoende hoef je niet je hele budget te spenderen aan alleen maar dure dingen en kun je toch een leuk geheel creëren binnen je budget.