Houtworm is een soort insect dat voorkomt in houten constructies. De meest gebruikelijke manier om er vanaf te komen is door insecticide te gebruiken. Houtworm is dus een insectensoort, een die je liever niet tegenkomt. Ze zijn te vinden in het hout van huizen, meubels en andere houten constructies. Houtworm is niet schadelijk voor de mens, maar kan wel schade aanrichten aan uw meubelen. Dit is natuurlijk enorm vervelend. Daarom kunt u het beste meteen hulp inschakelen en de insecten bestrijden. Zo kom je er zo snel mogelijk vanaf. Lees meer over het bestrijden van houtwormen.

 

Checklist voor inspectie van houtinsecten en behandelgebieden

Checklist houtworm inspectie is een lijst met dingen die moeten worden gecontroleerd op hout wormbesmetting. De checklist is erg handig bij het inspecteren van hout op tekenen van houtworm plaag. Het helpt ook bij het identificeren van het type. Houtwormen zijn geen fijne bezoekers, daarom is het belangrijk dat je weet wat je moet doen als je deze vrienden tegenkomt in je woning. Lees verder om de stappen van houtworm bestrijding te begrijpen.

 

Handleiding voor houtwormbestrijding: hoe zich te ontdoen van deze vervelende insecten

Houtwormen zijn een soort kever die aanzienlijke schade aan houten constructies kan veroorzaken. Ze worden ook wel meubel beestjes genoemd. Ontzettend vervelend, daarom kun je ze het beste meteen bestrijden. De beste manier om houtworm plagen te bestrijden is door het gebruik van een geschikt insecticide. Insecticiden zijn chemische stoffen die in zeer korte tijd insecten en andere geleedpotigen doden. Ze kunnen op het houtoppervlak worden gespoten of in het hout worden geïnjecteerd, afhankelijk van het type houtworm en de mate van besmetting.

 

Hoe herken je houtworm?

Het is belangrijk om te weten welk type houtworm u heeft voordat u een geschikte behandeling kiest. Er zijn verschillende soorten, sommige destructiever dan andere, dus het is belangrijk om erachter te komen welke je hebt voordat je actie onderneemt. Hoe herken je houtworm? Het herkennen van houtworm is alleen niet altijd even makkelijk. Een kenmerk dat meestal als eerste wordt gezien is een zeer fijn zaagsel dat op de grond ligt onder houten delen of objecten. Dit zaagsel is het boormeel van de houtwormen of boktorren. Daarnaast kan het zo zijn dat je hele kleine gaatjes tegenkomt in houtconstructies. Let hier dus goed op:

  • Zaagsel op de grond onder houten dingen
  • Kleine gaatjes in houtconstructies

Vakkundige houtwormbestrijding inschakelen

De eerste stap in de bestrijding van houtwormen is dus het herkennen van het feit dat je last hebt van deze vervelende beestjes. De volgende stap is het inschakelen van een professional die ervaring heeft met het bestrijden van dit soort ongedierte. Het is erg verstandig om specialisten in te schakelen om deze vervelende bezoekers te verwijderen. Het is namelijk geen makkelijk klusje en het moet op de juiste manier gebeuren. Alleen dan weet je zeker dat ze helemaal weg zijn en is de kans het kleinst dat ze weer terugkeren. Schakel daarom hulp in voor de bestrijding van houtworm.