Een kenteken kun je tegenwoordig gemakkelijk door een hiervoor bedoelde tool halen. Zoek bij Google op pak hem beet kenteken opvragen of RDW kenteken zoeken en je zult op diverse sites terecht komen waar dit mogelijk is. Het vervolg is eenvoudig. Je vult het kenteken van het voertuig in en je krijgt direct het gewenste te zien. Althans, het is natuurlijk maar net waar je naar op zoek hebt. Wil je graag weten wie de eigenaar van een auto is? Dan moeten we je helaas teleurstellen, want dat kun je niet met gratis tools opzoeken. Op een populaire site als www.rdwkenteken.net is het mogelijk om zelf diverse standaardgegevens te achterhalen.

 

Zichtbare informatie

Aan het kenteken is veel informatie gekoppeld. Overheidsdiensten hebben inzicht in alle gegevens. Een politieagent of belastingambtenaar heeft, mits toestemming, toegang tot allerlei gegevens van een automobilist of auto-eigenaar. Als particulier en ook als bedrijf kun je niet achter deze informatie komen. Ook als je ervoor wilt betalen is het niet mogelijk om er achter te komen wie de eigenaar is van een voertuig. Dat is misschien nadelig, want je wilt bij bijvoorbeeld het kopen van een auto wel weten of je een goede koop doet en of je niet wordt bedonderd.

De enige zichtbare informatie die je ziet zijn de voertuiggegevens. Voor veel mensen zijn de APK gegevens belangrijk. Je kunt namelijk door een gratis check snel en eenvoudig zien wanneer de APK is verlopen. Als blijkt dat de APK bijna verloopt en jij wilt de auto kopen, dan moet je jezelf afvragen of het wel zo slim is om de auto niet te kopen.