Als je een eigen website of webshop hebt, is het belangrijk om deze te vullen met teksten. Zelfs als je veel gebruik maakt van foto’s, afbeeldingen en video’s ontkom je er niet aan om ook tekst te gebruiken. Je kunt natuurlijk je webteksten laten schrijven, zoals door decontentbank.nl, maar het is handig als je zelf ook weet hoe dit moet. Het is namelijk niet ingewikkeld om content te schrijven voor je website, wanneer je weet hoe het moet.
Weet waar je het over hebt
Los van alle regels en wetten omtrent taal, SEO en marketing is het natuurlijk het belangrijkst dat de inhoud van je tekst goed is. Begin daarom met je te verdiepen in het onderwerp van de teksten. Als je schrijft voor je eigen website of webwinkel heb je waarschijnlijk veel kennis over je producten of diensten. Weet je nog niet zoveel van het onderwerp af? Zorg dan dat je begint met wat onderzoek. Lees je in bij andere websites, of haal de kennis ouderwets uit een boek. Als je alle ins en outs van het onderwerp kent, dan komt de tekst vanzelf.
Maak een mindmap
Het beginnen met schrijven is vaak het lastigst. Zorg daarom dat je begint met een plan te maken van wat je wilt gaan schrijven. Je kunt dit doen door een mindmap te maken. Schrijf het onderwerp van je tekst in het midden van een vel papier. Noteer daar omheen alle subonderwerpen die te maken hebben met het onderwerp. Gebruik dit mindmap om je tekst op te bouwen in alinea’s. Je hoeft nu niet meer te bedenken wat je wilt gaan schrijven, maar je werkt simpelweg alle onderwerpen van je mindmap af.
Zorg voor een prettig leesbare tekst
Als je webteksten schrijft is het belangrijk dat de bezoeker van de website snel de informatie vindt die hij zoekt. Daarom is het belangrijk dat je zorgt voor een prettig leesbare tekst. De tekst dient te beginnen met een logische titel, maar bedenk deze pas nadat je de tekst hebt geschreven. Pas wanneer je alle informatie uitgeschreven hebt kun je bedenken hoe je dit alles in een titel kunt vatten. Gebruik daarnaast ook tussenkopjes voor de alinea’s die je schrijft. Zo weet de lezer in een oogopslag waar hij welke informatie vindt in de tekst.
Vermijd taalfouten
Tenslotte wellicht een inkoppertje, maar probeer taalfouten zoveel mogelijk te vermijden. Als je van jezelf weet dat je het lastig vindt om foutloos te schrijven, zorg dan dat je teksten nagekeken worden door iemand met meer taalgevoel. Bezoekers van je website zouden zomaar kunnen afhaken als ze een slecht geschreven tekst lezen. Daarentegen, als zij een logisch opgebouwde tekst met waardevolle informatie lezen, dan is de kans groot dat zij willen kopen wat jij verkoopt.
Comments are disabled for this post.