Anno 2020 kan het behoorlijk lastig zijn om voor bepaalde branches nieuw personeel te vinden. Denk maar eens aan sectoren als de bouw of e-commerce branches waar het momenteel erg goed gaat. Het vinden van (goed) personeel is niet alleen lastig, het kost ook nog eens flink wat tijd. Daarom doe je er verstandig aan om deze blog eens door te lezen. Wij geven je hierin een aantal handreikingen waardoor het vinden van het juiste personeel voor jouw bedrijf eenvoudiger wordt. Kortom, zoeken naar personeel gaat eenvoudiger, efficiënter en beter als je deze blog hebt doorgelezen!

Maak duidelijke vacatures of een profielschets

Een duidelijke vacature (of beter een profielschets) zorgt ervoor dat er relevantere mensen solliciteren. Door weg te blijven van algemeenheden en aan te geven waar je specifiek naar op zoek bent, is de kans op een match tussen jouw vraag en een potentiele medewerker een stuk groter. Hoe duidelijker de profielschets is, des te groter de kans is dat iemand gaat vinden, die past bij je bedrijf en de functie die open staat.

Schakel hulp in van een specialist

Zoals gezegd kan het vinden van personeel erg tijdrovend zijn. Gelukkig kun je hiervoor hulp inschakelen van specialisten, zoals een arbeidsbemiddelaar. Een arbeidsbemiddelaar gaat met jouw vraagstuk op zoek naar de juiste medewerker. Vaak heeft de arbeidsbemiddelaar een groot bestand waarin gezocht kan worden, of wordt er (online) een zoektocht gestart naar een nieuwe medewerker. Een goede profielschets is hierbij het aanraden waard, omdat het de zoektocht een stuk gemakkelijker kan maken.

 

Kortom, zoek je nieuw personeel voor je bedrijf? Maak een duidelijke vacature of profielschets en schakel hulp in bij de zoektocht. Een betere match vind je dan zeker!