In de industrie komen er steeds minder mensen handen aan te pas. Veel branches kunnen door middel van automatisering de processen sneller laten verlopen. Het kost ze minder tijd, geld en het werk gaat vaak nog secuurder dan er voor. De concurrentie is moordend hoog door de mogelijkheden van de industriële automatisering. Sommige processen kunnen dag en nacht doorgaan in een ongekend tempo. Automatisering is niet voor ieder bedrijf in iedere branche even belangrijk, maar in veel productieprocessen kunnen machines het werk van verschillende mensen en soms zelfs verschillende afdelingen overnemen.

 

De automatisering wordt ondersteund door industriële robotica. Dit zijn robots die met een besturingssysteem, bestaande uit voornamelijk PCL’s (programmable logic controller), Servo’s (soort volgsysteem) en scada’s (supervisory contral and data aquisition). Deze systemen samen zorgen voor het ideale besturingssysteem voor een robot. De robot kan zelf de systemen lezen, onthouden en uitvoeren. Daarnaast geeft de robot aan wanneer er een probleem optreedt binnen het proces.

 

Bij een bedrijf dat de processen gaat automatiseren, wordt de robotica techniek aangepast aan de processen van dat bedrijf. Zo wordt de software tot ideale software voor het productie bedrijf gemaakt. Wilt u meer weten over industriële automatisering door middel van Robotica technieken? Ga dan naar www.z-tech.nl of neem contact op met de mensen van Z-tech.