Dat een bezoekje aan de sauna goed voor ons is, weten we allang. Het zweten zorgt ervoor dat je afvalstoffen kwijt raakt en ondertussen maken we ons hoofd ook helemaal leeg en heb je even pure ontspanning. Er zijn veel sauna’s en ze worden vaak ingedeeld op basis van warmte. Een wat minder warme sauna is de infrarood sauna. Deze wordt daarom vaak overgeslagen, omdat het dan geen ‘echte’ sauna is en je er amper van gaat zweten. Toch is een infrarood sauna een van de beste sauna’s als het om onze gezondheid gaat. In dit artikel leggen we je er alles over uit.

 

Ontgiften

Het klinkt misschien wat vreemd, maar een infrarood sauna zorgt ervoor dat je lichaam ontgift wordt. Ofwel het laat alle afvalstoffen verdwijnen. Dit komt door de warmte, die je bloedcirculatie omhoog helpt. Op deze manier verdwijnen de stofjes die je juist niet in je lichaam wilt hebben.

 

Soepele spieren

Vooral voor de sporters onder ons is de infrarood sauna een geliefde sauna. Doordat je bloedcirculatie omhoog gaat, zullen de spieren beter kunnen ontspannen en herstellen. Na een zware sportsessie, kun je best wel eens last van hevige spierpijn krijgen. Een bezoekje aan de infrarood sauna zal ervoor zorgen dat dit een stuk verminderd wordt.

 

Verwijdert onzuiverheden

Een mooie gladde en zuivere huid, wie wil dat nou niet? De infrarood sauna kan je hiermee helpen. Doordat de huidcellen worden opgewarmd, zullen dode huidcellen verwijderd worden en dit leidt tot een mooi glad huidje.

 

Ontspanning

We moeten natuurlijk niet de mentale gezondheid vergeten, deze is net zo belangrijk als onze fysieke gesteldheid. Een bezoek aan de infrarood sauna brengt gewoonweg veel rust en ontspanning met zich mee. Je raakt er niet oververhit van, dus dit zorgt ook voor meer ontspanning. Dit leidt direct tot minder stress, waardoor je ook de bovenstaande voordelen weer meepakt.

 

Wil je meer weten over de infrarood sauna? Kijk dan eens op www.infraroodsaunas.com