Zit je met een arbeidsbeperking? Dan kan jobcoaching een uitkomst bieden. Deze kan jou dan helpen om alles weer op de rails te krijgen en jou en je werkgever helpen bij het inrichten van je werk en werkplek.

 

Een jobcoach kan worden ingeschakeld als je hulp nodig hebt bij het werk. Gelukkig vergoed UWV dit als je langdurig ziek bent een handicap hebt die je belemmert in je werkzaamheden. Dat laatste wordt ook wel een structurele functionele beperking of SFB genoemd. De jobcoach zal dan een persoonlijk begeleidingsplan opstellen en zal je ook begeleiden op de werkvloer.

 

Een jobcoach zal voornamelijk kijken naar de taken die je wél goed kan. En met de werkgever arbeidsbemiddeling doen voor de taken die je minder goed kan uitvoeren. Een voorbeeld hiervan is herverdeling van je werkzaamheden. En als het goed is kan aan het eind van het traject je je werk zelfstandig en met plezier doen. De jobcoach blijft altijd binnen bereik voor het geval er een probleem ontstaat of er toch nog knelpunten zijn.

 

Hoe kom ik aan een jobcoach?

 

Wil je begeleiding van een jobcoach dan moet je contact opnemen met een arbeidsdeskundige van het UVW. Deze jobcoach moet aangesloten zijn bij de door de UWV Erkende Jobcoachleveranciers, wil je gebruik maken van een vergoeding. De UWV moet hebben vastgesteld dat je een SFB hebt, ook moet je in het bezit zijn van een geldige BSN.