Michaelis produceert al sinds het begin van de 20e eeuw geweldig mooie overhemden. De traditie die toen werd gestart wordt tot vandaag de dag voortgezet. De hele productie is ook al die tijd Italiaans gebleven, van het ontwerp tot de stoffen en de ateliers. Hoewel Michaelis in de loop der tijd natuurlijk z’n productietechnieken heeft gemoderniseerd blijft de basis toch de traditie want die heeft haar kwaliteiten bewezen. Een geslaagde combinatie dus en ook wel de basis voor het succes van de Michaelis overhemden in onze online winkel voor herenhemden.

 

Michaelis dat is familiale traditie

Heinz Michaelis was in 1934 de oprichter van het kledingmerk Michaelis. Hij had een duidelijke visie, namelijk kwaliteitskleding maken met het grootst mogelijke oog voor detail en kwaliteit. Elke stap in het productieproces werd (en wordt) daarbij grondig gecontroleerd. Niets wordt bij Michaelis aan het toeval overgelaten, zelfs niet de keuze van de gebruikte katoensoorten niet.

 

Michaelis: echte kwaliteitsoverhemden

De filosofie achter het merk Michaelis verklaart ook vandaag de dag nog het succes ervan. Door het gespecialiseerde productieproces en het vergaarde kennisniveau van drie generaties Michaelis is het voor andere merken moeilijk om de kwaliteit van Michaelis te evenaren. Michaelis richt zich bij z’n ontwerpen voor herenhemden steeds op de toekomst maar het bedrijf vergeet nooit het belang van de in het verleden verzamelde technieken en tradities.

 

Een ruime en diverse keuze Michaelis overhemden

De collectie van Michaelis is bijzonder ruim en divers. Ze bestaat uit overhemden en accessoires voor elk seizoen. De basiscollectie blijft het hele jaar door op de markt natuurlijk maar elk seizoen vult Michaelis deze aan met frisse en kleurrijke nieuwe ontwerpen evenals effen overhemden of overhemden met ruitjes- en streeppatronen. Wie het graag een tikjes speelser heeft die zal mogelijk verleid worden door de grafische prints, de bloemenprints of de meer moderne motieven in Michaelis’ overhemden.

Met vier klassieke boorden, die beschikbaar zijn op elk van de Michaelis overhemden, heb je als man de keuze. Ga je voor een button down, een modernere widespread of juist eerder een cutaway of een kent boord op je Michaelis overhemd? Aan jou de keuze! (P.S. Weet je waar Michael vandaan komt?)

 

Michaelis, ook voor mannen die niet graag strijken

Strijkvrije overhemden van Michaelis, dat zijn eigenlijk alle hemden uit de Michaelis-collectie. Dankzij hun bijzondere structuur en een speciale fixeertechniek blijven de hemden van Michaelis namelijk altijd wel netjes en kreukvrij. Dat is geweldig, zeker als je niet veel tijd hebt om te strijken of als je op zakenreis bent bijvoorbeeld.

 

Dassen, sokken en manchetknopen van Michaelis

Met zijden dassen, leren riemen, sokken van wol of stoere manchetknopen heeft Michaelis ook voor elke man een gepast accessoire. Net zoals voor z’n overhemden wil Michaelis ook voor z’n accessoire de kwaliteit laten primeren. De accessoires zien er met andere woorden niet alleen degelijk uit, ze zijn het ook!

 

Sociaal verantwoord ondernemen

Kiezen voor overhemden van Michaelis dat is ook kiezen voor kleding die in sociaal verantwoorde omstandigheden wordt gemaakt. Michaelis garandeert respect voor de EU-standaarden uit de REACH-richtlijn en gebruikt dus enkel toegestane materialen en middelen bij de productie van z’n overhemden. Bovendien worden in alle ateliers van Michaelis de BSCI-richtlijnen gerespecteerd (Business Social Compliancy Initiative), dat wil zeggen respect voor de rechten van werknemers en aandacht voor goede werkomstandigheden. Meer weten? Ga snel naar de online overhemden specialist.