Vliegen met een drone was enkele jaren geleden nog lang niet voor iedereen weggelegd. Wilde je een drone kopen, dan kwam je er al snel achter dat dit best wel een dure uitgave was. Daarnaast was de keuze aan drones nog vrij beperkt en de kwaliteit liet helaas ook nog wel eens te wensen over. Anno nu is dit wel even anders! Als je enkele jaren geleden een drone had, dan behoorde je tot de zogenaamde trendsetters. Je trok veel bekijk als je aan het vliegen was met dit op afstand bestuurbare luchtvaartuigje. Helemaal als je eer drone met camera had. Drones zijn de status van trend alweer geruime tijd ontgroeid. Het is voor heel veel mensen een vaste waarde geworden als tijdverdrijf of hobby. Maar ook professionals maken maar wat graag gebruik van deze luchtvaartuigen. Sterker nog, er zijn al behoorlijk wat bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het maken van filmpjes of reportages vanuit de lucht. Meer dan voldoende redenen dus om er eens iets meer over te weten te komen.

 

drone

 

Dronevliegen is een kunst

Het is altijd goed om bij de basis te beginnen. Beheers je de basiskennis in zowel theorie als praktijk, dan is het namelijk relatief eenvoudig om een vervolgstap te maken. Dit geldt vrijwel voor alles en zeker voor het vliegen met drones. Mocht je dan ook ambities hebben, dan is het goed om te weten dat het dronevliegen een kunst op zich is die zonder meer enige handigheid vereist. Koop daarom om te beginnen een goedkoop model waarmee je de eerste beginselen van het vliegen onder de knie kunt krijgen. We raden je hierbij aan om te kiezen voor een model met zogenoemde “propellerbescherming”. De propellers zijn nu eenmaal één van de meest kwetsbare onderdelen van een dergelijk vliegtuigje. Door juist dit onderdeel te beschermen is de kans groot dat het apparaat niet meer te gebruiken is na een crash. Een andere tip die we je graag aan de hand willen doen is dat je voor het oefenen kiest voor een open ruimte. Het is gewoon niet handig om in de achtertuin te gaan oefenen. De kans is meer dan groot dat jouw drone bij de buren in de tuin of op het dak beland. Vermijd vooral ook bomen, want alles dat hoog in een boom belandt is lang niet altijd te redden.

 

Maar dan: de vervolgstap

Bevalt het vliegen met drones je en heb je inderdaad die feeling die hiervoor nodig is? Tsja, dan kan een vervolgstap naar een meer uitgebreid model natuurlijk niet uitblijven. Een geavanceerder model biedt je meer mogelijkheden. Mogelijkheden qua besturing, vluchttijd en in veel gevallen ook opties met betrekking tot persoonlijke instellingen. Dit laatste is erg prettig als het meer dan een hobby voor je is geworden, want zo pas je de drone aan jouw persoonlijke voorkeuren aan. De drone met camera komt dan uiteindelijk in beeld en als je zover bent, dan gaat er echt een geheel nieuwe wereld voor je open. De wereld van bovenaf biedt je namelijk tal van mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld jouw huis en leefomgeving van bovenaf spotten, maar ook kun je bijvoorbeeld een unieke filmpje maken van jouw vakantieavonturen.

 

Drone regels zijn er niet voor niets!

Het vliegen met drones heeft inmiddels zo’n enorme vlucht genomen, om maar eens een woordspeling te gebruiken, dat het noodzakelijk is gebleken om droneregelgeving in het leven te roepen. Zorg dat je op de hoogte bent van deze regels, want dit kan je een hoop ellende besparen. Ellende in de vorm van geldboetes, maar ook problemen met mensen die er simpelweg niet van gediend zijn dat jij ze van bovenaf vastlegt op video en deze beelden dan bijvoorbeeld ook nog eens deelt via sociale media. Je hoeft niet per se het wetboek erop na te slaan, maar online zijn er veel bronnen te vinden die je de meest recente regels haarfijn uitleggen.

 

Je gaat een drone kopen, wat nu …?

Ga je een drone kopen, dan heb je vandaag de dag wel een enorme keus. Een keus in merken, typen en wat al niet meer zij. De Parrot Drone is een merk dat erg geliefd is onder zowel beginnende als onder gevorderde vliegers. Deze kent dan ook een goede prijs/kwaliteit verhouding en uitstekende vliegeigenschappen. Wellicht is dit ook voor het merk om de eerste stappen te zetten in de bijzondere wereld van drones.