De laatste tijd zijn dingen zoals het verwarmen van je huis, bijvoorbeeld op een duurzamere manier, veelbesproken. Wellicht heeft dit je ertoe gezet om ook na te denken over een nieuwe manier van het verwarmen van je huis of wellicht heb je hier een andere reden voor. Hoe dan ook, je bent op zoek naar een andere manier om je huis te verwarmen. Kies dan voor een haard.

 

Kies voor een haard

Waarschijnlijk lijkt deze keuze je niet het meest voor de hand liggend, maar toch kan dit een goede optie zijn. Wanneer je al een (open) haard hebt, is het misschien niet eens nodig om dus over te stappen of een andere haard te kopen, maar zijn een paar aanpassingen genoeg.

 

CV-haard

Je had het misschien al wel aan zien komen, maar we hebben het hier niet over een ‘gewone’ haard, maar over een CV-haard. CV staat voor centrale verwarming en deze haard sluit je dan ook aan op je centrale verwarming. Het voordeel hiervan is dat je niet alleen geniet van de warmte in je huis, maar ook van warm water, een verwarmde slaapkamer en badkamer en dat allemaal door de warmte van je kachel.

 

Je begrijpt dat dit natuurlijk een stuk voordeliger is, dan wanneer je gebruik zou maken van zowel de centrale verwarming als van een kachel. Het is echter wel zo, dat niet alle haarden hier bij definitie geschikt voor zijn. Het is dus verstandig om hier onderzoek naar te doen en ook advies in te winnen. Denk van tevoren goed na over wat jij wil en wat een CV-haard voor jou op kan leveren.

 

Hoe kom ik aan zo’n kachel?

Wanneer je de keuze maakt om voor een CV-haard te gaan, is het verstandig om deze uit te zoeken bij een kachelexpert. Deze hebben verstand van kachels, weten welke haard jij het best kan nemen in jouw situatie en vaak wordt deze ook nog voor je geïnstalleerd.

 

Zo weet je zeker dat jij een haard van hoge kwaliteit hebt, waarmee je jouw hele huis kunt verwarmen.