Met de populariteit van de smartphone komen er natuurlijk ook steeds meer parkeer-apps, allemaal met een eigen functie en van andere kwaliteit. Met de ene app kun je je parkeergeld betalen, terwijl je met de andere app heel gemakkelijk de beste parkeergarage Schiedam kunt lokaliseren. Uit alle parkeer-apps heeft Reiskostenblog de 5 beste apps verkozen.

 

5. APP-parking

De nummer 5 parkeer-app is APP-parking. Via deze app kun je aangeven met welk kenteken je in welke zone staat. Daarna bepaal je hoe lang je wilt parkeren of kies je voor een bepaalde eindtijd. Je kunt via automatische incasso of creditcard betalen. APP-parking kost €5,- registratiekosten en €1,- voor de parkeersticker. Iedere parkeeractie kost €0,24 en APP-parking biedt meerdere dienste voor zakelijke gebruikers.

 

4.ANWB Parkeren

Op plaats 4 staat de ANWB Parkeren app, onderdeel van de ANWB Onderweg app. Met deze parkeer-app is het mogelijk om inzicht te krijgen in de parkeertarieven op straat en in parkeergarages en het parkeergeld te betalen in meer dan 100 steden! Je kunt achteraf betalen via automatisch incasso of creditcard. Een factuur met btw-specificatie geeft een goed overzicht van alle parkeertransacties. De kosten per parkeeractie bedragen €0,25 zonder abonnement, daarnaast zijn er geen registratiekosten.

 

3. Park-line

Met Park-line kun je gemakkelijk parkeergeld betalen in 115 steden. Je kunt kiezen uit meerdere voertuigen en je kunt kentekens veranderen. De tariefinformatie is per zone op te vragen. Daarnaast is de parkeergeschiedenis te zien en biedt de app de mogelijkheid om je auto te lokaliseren. Klanten krijgen iedere maand een factuur over de kosten. De abonnementskosten bedragen €2,50 per maand, de parkeerkaart kost €5,- en iedere parkeeractie kost €0,15.

 

2. Parkmobile

Parkmobile is de welverdiende nummer 2. Met deze app kun je in meer dan 90 steden parkeeracties betalen. Parkmobile houdt alle acties bij en rekent maandelijks de de kosten af via automatisch incasso of creditcard. Via de app is ook de parkeergeschiedenis op te vragen en zijn de facturen in te zien. Inloggen kan met een privé of zakelijk account. De parkeerkaart kost €5,-, de registratie kost €1,- en elke parkeeractie kost €0,25.

 

1. Yellowbrick

Met de Yellowbrick app kun je mobiel betalen voor parkeeracties. Daarnaast kun je er de goedkoopste parkeerplekken mee vinden en is de loopafstand tot de bestemming te berekenen. Betalen gaat gemakkelijk via automatisch incasso of creditcard. Zakelijke klanten ontvangen maandelijks een online factuur met btw-specificatie en een overzicht van de transacties. In meer dan 100 steden kan er gebrickt worden. De registratiekosten bedragen €10,- en daarvoor krijg je een transponderkaart welke je achter de voorruit kunt leggen. Iedere parkeeractie kost €0,16.