Overal om ons heen staat ze, poorten en slagbomen. Vooral in het bedrijfsleven wordt er veel gebruik van gemaakt. Al deze bomen en poorten gaan open door mechanische poortopeners. Beninca is een bedrijf dat zich specialiseert in het maken van deze poortopeners. Ze komen in verschillende soorten, zodat er voor elke poort of boom een goede poortopener bestaat.

Beninca is een italiaans bedrijf dat is ontstaan in de jaren 70. De poortopeners die ze maken bevatten relatief grote motoren, waardoor ze sneller zijn en langer meegaan dan andere poortopeners. Daarnaast houden ze oog voor het milieu. De poortopeners gebruiken bijna geen stroom als ze niet in beweging zijn en worden van duurzaam materiaal gemaakt.

Er zijn drie verschillende poortopeners. De lineaire poortopeners, die veel worden gebruikt bij grote zware hekken. De ondergrondse poortopener, die in dezelfde gevallen wordt gebruikt als de lineaire poortopeners, alleen heeft het door de ondergrondse ligging veel voordelen ten opzichte van de andere poortopeners. Daar tegenover staat dat ze minder gewicht aan kunnen dan de lineaire openers. De knikarm poortopener kan zorgen voor een totaal andere beweging dan de andere openers. Bij een poort met minder omliggende ruimte kan dit een goed oplossing zijn.

Voor meer informatie over poortopeners, ga naar Portacon.nl