Misschien ken je het merk Smeg van de bijzondere lijn koelkasten met Jaren ’50 design. De heldere kleuren en ronde lijnen springen in het oog en maken van iedere keuken een bijzondere plek. Deze ijskasten misstaan in geen enkele keuken en zelfs in de woonkamer komen ze tot zijn recht. Wist je dat er van dezelfde lijn ook andere huishoudelijke apparaten te verkrijgen zijn? Van tosti-ijzers tot citruspersen en van koffiemachines tot waterkokers. Dit laatste apparaat is echt een aanwinst voor designliefhebbers. Als je hem gezien hebt, zal hij niet uit je gedachten verdwijnen.

 

Temperatuur regelaar en warmhoudfunctie

Smeg heeft twee verschillende uitvoeringen van de Jaren ’50 waterkoker. Een normaal model en een model met temperatuurregelaar. Dit laatste model is vooral handig voor mensen die van verschillende soorten thee houden. Iedere theesoort wordt het best gezet met water van een bepaalde temperatuur. Op groene thee bijvoorbeeld moet je nooit te heet water gieten, want dan wordt de thee bitter. Met deze regelbare waterkoker kun je de temperatuur tussen de vijftig en honderd graden instellen. Daarnaast is dit model voorzien van een warmhoudfunctie, waardoor het water tot wel 20 minuten op de gewenste temperatuur kan worden gehouden.

 

Stijlvol zwart of kinky goud

De waterkokers van Smeg hebben een inhoud van 1,7 liter (ongeveer zes grote theemokken). De waterkoker is uitgevoerd in RVS en de pootjes zijn voorzien van een antisliplaagje. Alle modellen hebben een RVS kalkfilter dat verwijderd en schoongemaakt kan worden. De Smeg waterkokers zijn in een groot aantal verschillende kleuren te verkrijgen. Wat dacht je van een stijlvolle mat zwart model of een kinky gouden? Maar je kunt ook gaan voor fleurig rood of een mooie zachte pasteltint. Kortom, voor iedereen is wel een mooie Smeg waterkoker te vinden!