Snoek vissen is een vak apart wat iedereen apart aanpakt, met uiteraard verschillende tacktieken. Toch zie je vaak dat wanneer vissers van nature veel op karper vissen, ze erg passief vissen, ook op snoek. Dit kan uiteraard zeer succesvol zijn, helemaal wanneer je een voerstek aanmaakt zodat de roofvis op jouw stek blijft hangen. Toch kan het soms ook heel erg goed werken om wat actiever met doodaas aan de slag te gaan. Dit betekent niet dat je constant hoeft te lopen, maar dat je wel af en toe van plek verwisseld. Zo kun je bijvoorbeeld voor jezelf een timer zetten en elke 15-30 minuten naar de volgende stek verplaatsen. Vaak zie je dat als er echt een paar hongerige snoeken liggen, de eerste aanbeet nooit heel lang zal duren.

 

Statisch vissen op snoek

Wanneer je statisch op snoek gaat vissen, zul je wat manier actief vissen. Toch kan je ook met het statisch vissen in de pieper regelmatig van plek veranderen. Los van de essentiële spullen als een onthaaktang en je niet te veel onnodige spullen meeneemt moet dat lukken. Wanneer je wel op dezelfde stek blijft zitten, is het aan te raden om toch te voeren. Dit kan met stukjes dode vis, voer niet te veel maar snijd gewoon een paar visjes in stukjes, strooi deze om de dobber heen voor extra attractie. Ook kun je goed voeren met witvis lokvoer. Doordat je witvis lokvoer op jouwstek voer, zal de aasvis naar het voer toekomen en van het voer gaan eten. Uiteraard zal dit de snoek niet onopgemerkt blijven, deze zal de aasvis volgen om hier op te jagen.

 

Tips voor het snoek vissen

Vaak werken plekken met bostakels erg goed, bruggen zijn hotspots. Maar ook duikers, pilaren, diepe gaten of overhangende takken zijn goede plekken om eens af te vissen. Je kunt de aasvis zowel boven als op de bodem aanbieden. Vaak zie je dat tijdens de koudere maanden de snoek wat passiever wordt, je zult ze dan sneller op de bodem binden. Dit kun je meestal aflezen aan een gevangen snoek. Als de snoek helemaal onder de bloedzuigers zit, weet je dat hij passief aan het worden is en de bloedzuigers makkelijk op hem kunnen gaan zitten.