De keuze aan winterjassen is tegenwoordig reuze. Een winterjas aanschaffen is geen hogere wiskunde, maar het is goed mogelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn zoveel winterjassen dat een beetje hulp bij je keuze altijd handig is.

 

Kies de juiste kleur

Veel parajumpers donsjassen hebben al gauw een neutrale kleur. Denk aan het welbekende grijs, bruin of zwart. Daar is natuurlijk niks mis mee, maar voor dames die een beetje meer kleur in het grauwe straatbeeld in de winter willen brengen, is het natuurlijk altijd leuk om een wat opvallender kleur te kiezen. Winterjassen zijn er ook in rood, blauw of groen.

 

Kies het juiste model

Er zijn talloze modellen dames winterjassen. Het is belangrijk dat je een jas kiest die past bij je postuur en bij de activiteiten die je ermee onderneemt. Ben je zelf klein van stuk, dan is het verstandig om te kiezen voor een kort model winterjas. Dames met wat meer lengte kunnen makkelijker kiezen voor een model dat over de billen valt. Daarnaast is het bij dames winterjassen handig als er een capuchon of dikke kraag op de jas zit, maar als je altijd van de auto naar huis en weer terug loopt is zoiets ook al gauw een overbodige luxe natuurlijk. Voor veel mensen is het dan de ideale optie dat zowel kragen als capuchons afritsbaar zijn. Dan heb je altijd bescherming tegen guur weer bij de hand, maar de winterjas voor dames is dan gemakkelijk aan het weer aan te passen.

 

De dames parka jas

Voor wie echt actief is buiten en ook op de gure dagen graag naar buiten gaat, is de dames parka jas een uitstekende keuze. Deze jas is dik gevoerd en beschermt ook tegen de koude wind. Daarnaast is de capuchon niet afritsbaar en zijn er dus geen kieren die alsnog een beetje wind doorlaten. De parka is vaak een wat langer model, zodat het ook op een kille herfstdag prima mogelijk is om lekker naar buiten te gaan.