Werken en vergaderen doen we steeds vaker buiten de deur. Volgens het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) verricht de Nederlander gemiddeld 6.5 uur werk vanuit huis.. Ter vergelijking: in 2019 was dit slechts 3 uur per week. Maar soms is het fijn om te vergaderen op een externe locatie. Woon en werk je in Friesland? Dan kun je onze top 8 van vergaderlocaties in Friesland vast goed gebruiken!

 

Hoe vind je een geschikte vergaderlocatie in Friesland?

Vergaderen op een externe locatie brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo kun je er ongestoord overleg voeren met collega’s, klanten en/of zakelijke relaties. Toch ben je op een andere plek dan een kantoortuin en dat geeft een gevoel van vrijheid. Tegelijkertijd heb je niet de afleiding van thuiswerken, waardoor je efficiënt kunt deelnemen aan de vergadering. Maar succesvol vergaderen doe je alleen op een geschikte locatie. Die moet een ligging hebben op een fijne locatie en groot genoeg zijn voor meerdere werknemers. Ook is het fijn wanneer een ruimte niet te lawaaiig is en een rustige uitstraling heeft.

 

Aan welke eisen moet een vergaderlocatie nog meer voldoen?

Een vergaderlocatie moet een fijne ervaring bieden aan alle werknemers, klanten en zakelijke relaties. Een fijne temperatuur en voldoende ventilatie in de ruimte draagt daar zeker aan bij. Ook is het belangrijk dat het toegankelijk is voor werknemers met een beperking. Ook dat komt namelijk regelmatig voor. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat iemand met een rolstoel de vergaderruimte niet kan betreden!

 

1 – Hotel Princenhof in Earnewald

Inmiddels weet je een beetje waar een goede vergaderruimte aan moet voldoen. Hoog tijd voor onze top 8 van vergaderlocaties in Friesland. Laten we meteen goed beginnen met ‘Hotel Princenhof’, gelegen in het hart van Nationaal Park De Alde Feanen. Vanuit deze bijzondere plek heb je een schitterend uitzicht op de groene omgeving. Bovendien ervaar je de rust en ruimte van de natuur. Dit is zeker goed voor de werkmotivatie! Ben je klaar met vergaderen? Dan raden we zeker aan om te gaan fietsen, wandelen of skûtsjesilen in het natuurgebied.

 

2 – Koetshuis op Landgoed Lauswolt

Midden in de indrukwekkende bossen van Beetsterzwaag vind je een schitterende vergaderlocatie: het Koetshuis. Deze bijzondere plek is te vinden op Langoed Lauswolt en is zeer in trek voor zakelijke bijeenkomsten. Wekelijks vinden hier vergaderingen, teambuilding sessies en/of boardmeetings plaats. Een van de voordelen van het Koetshuis is dat het veel privacy biedt. Je kunt er in alle rust urenlang vergaderen. Tevens mag je allerlei moderne audio-visuele apparatuur gebruiken én is er een fijn terras voor een hapje en een drankje. Kortom: het heeft alles wat een geschikte vergaderlocatie nodig heeft.

 

3 – Pollepleats, Westjhem

De Pollepleats is een moderne vergaderlocatie met meerdere unieke locaties. Je ziet meteen dat er hier ontzettend veel aandacht is voor detail. Zo zijn veel ruimtes met smaak ingericht en daardoor krijg je meteen zin om te gaan vergaderen. En wat te denken van de luxe gastenkamers? Aan alles is gedacht op deze mooie plek in Friesland!

 

4 – Boerderij Ruimzicht, Oldelamer

Voor wie in alle rust wil vergaderen is boerderij Ruimzicht de perfecte vergaderlocatie in Friesland. Voor even ontsnap je hier aan de drukte van het kantoor. In plaats daarvan voer je overleg met uitzicht op de weilanden. Dat geeft een bijzonder gevoel! En binnen mum van tijd ben je weer in de ‘grote ‘ stad, want Heerenveen ligt dichtbij.

 

5 – Fries en Fruitig, Nijhuizum

Fries en Fruitig in Nijhuizum is zowel geschikt voor vergaderingen als teamactiviteiten. Twee vliegen in één klap dus! Deze bijzondere plek bevindt zich vlakbij de Friese Meren. Na het voeren van een vergadering kun je dus eventueel een leuk teamuitje op het water ondernemen. Sterker nog: deze boerderij heeft een eigen haven! In totaal biedt het ruimte aan 70 personen, dus er is meer dan genoeg ruimte om te vergaderen over een belangrijke kwestie. Bovendien is deze vergaderlocatie in Friesland goed te bereiken en liggen Sneek en Leeuwarden op steenworp afstand.

 

6 – De Friese Wouden, Nieuw Allardsoog

Heb je behoefte een privacy? Dat gaat wel lukken met De Friese Wouden in Nieuw Allardsoog als vergaderlocatie. Het ligt namelijk aan het rand van het bos op een landgoed van maar liefst 14 hectare. Voor rust, ruimte en privacy ben je hier dus aan het juiste adres. Ideaal voor een dagje rustig vergaderen. Daarna zou je eventueel met collega’s nog een leuke activiteit op het landgoed kunnen ondernemen. En ondanks de rust ben je binnen 30 minuten weer terug in Groningen, Leeuwarden of Assen.

 

7 – De Zonneroos, Munnekeburen

De Zonneroos is een sfeervolle vergaderruimte waar je eventueel een paar dagen kunt blijven. Het is zodoende zeer geschikt voor meerdaagse bijeenkomsten. Wist je dat het maar liefst 12 slaapkamers, een zwembad en een buitensauna heeft? Ideaal om in te ontspannen, maar natuurlijk moet er ook hard gewerkt worden. Zodoende kun je hier de vergaderruimte geheel naar eigen smaak inrichten.

 

8 – Zeiltocht in Makkum

Wil je écht op een originele manier vergaderen? Dat lukt nergens beter dan op een zeilschip in Makkum. In Friesland kan het gewoon! Tijdens het overleg vaar je over het IJsselmeer en geniet je van mooie uitzichten op het water. Natuurlijk moet je ook opletten en niet alleen mijmerend kijken over het water! De boot waar je op vaart heet ‘de Onverwacht’ en het doet zijn naam zeker eer aan. Niet iedereen verwacht dat het zo leuk is om te vergaderen op een zeilschip! Het biedt plek aan maximaal 20 personen en is ook voor meerdere dagen te boeken.