Iedereen kent ze wel, tyraps. Tyraps zijn de smalle plastic bandjes waarmee je gemakkelijk van alles kan verbinden. De tyrap is bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Maar velen staan er nog steeds niet bij stil hoe gemakkelijk deze kabelbinders zijn en al helemaal niet waar je ze allemaal voor in kunt zetten. Want de mogelijkheden van de tyrap zijn groot.

 

tyrap

 

Alle computerkabels netjes opgeruimd

Eén van de mooiste voordelen van tie wraps is dat je ze heel gemakkelijk kunt gebruiken om de bedrading van een PC te ordenen. Want er zijn tegenwoordig nogal wat kabels te verwerken achter een gemiddelde computer, Denk bijvoorbeeld aan de printer, een externe harde schijf, de stroomkabel, de kabel naar het scherm en de netwerkkabel. Met een tyrap is dat allemaal heel netjes te ordenen. En dat ziet er niet alleen goed uit, maar is ook beter omdat je zo een goed overzicht over alle kabels hebt. Elke kabel kan dan netjes apart in een tyrap gezet worden waarna de hele bundel tezamen in een grote binder gezet kan worden.

 

Het overzicht bewaren in een netwerk

Computernetwerken zorgen al snel voor een onoverzichtelijke kluwen draden die niet meer niet uit elkaar te halen is. Met gekleurde tyraps kun je het overzicht snel in orde brengen. Je kunt met die kleuren aangeven waar elke afzonderlijke kabel naar toe gaat. Heb je bijvoorbeeld verschillende ruimtes in de kantoren waar de kabels naar toe lopen dan kan je met de kleuren elke afzonderlijke doelruimte aangeven. Het is dan in principe niet eens echt nodig om kabels samen te binden. Je kunt de tyrap dan zowel voor het binden van de kabels als het merken gebruiken. Op deze manier hou je altijd snel, gemakkelijk en doeltreffend het overzicht.

 

Je fiets bij elkaar binden

Hoe vaak zit je soms wel niet te worstelen met losse onderdeeltjes van een fiets die na een aantal jaren steeds weer los gaan zitten? Bijvoorbeeld de fietsmand die elke keer weer loslaat van de beugel. Zelfs hiervoor kan een tyrap de oplossing zijn. Het zal misschien overdreven klinken maar een kabelbinder kan echt wonderen doen in dat geval. Eenmaal vastgetrokken laat het ding niet meer los, de kracht die bij het aantrekken van een tyrap ingezet kan worden is meer dan voldoende om de fietsmand zo vast als een huis op de fiets te zetten.

 

De tie rips in de auto

De techneuten die graag onder de motorkap van de auto kijken en aan een motor werken weten het misschien al. De tyrap is een uitkomst voor het werken aan veel onderdelen van een automotor. Slangen kunnen gemakkelijk worden vastgezet met een wrap en kabels kunnen ook netjes worden opgeruimd onder de motorkap. Voor een techneut die regelmatig sleutelt aan auto’s is de tyrap dan ook een onmisbaar accessoire in de gereedschapskist.

 

De gekleurde kabelbinder

Zoals aangegeven bij de netwerken is vooral de gekleurde tyrap echt een uitkomst om overzicht te houden. Die geeft namelijk de mogelijkheid om kabels te merken zodat dat overzicht altijd bewaard blijft. Dit kan bij netwerken plaatsvinden, maar uiteraard ook bij de slangen onder de motorkap van een auto. Of bij de bedrading van een audiosysteem in een auto. Met de tyrap weet je dan bijvoorbeeld exact waar de kabel vandaan komt die op de hoedenplank zichtbaar is.

 

Het oog wil ook wat

Eén van de bezwaren van tyrap is dat ze er lelijk uit kunnen zien wanner je ze gebruikt. Dit kan inderdaad zo zijn, maar je kunt met de aanschaf van kabelbinder in verschillende kleuren ervoor zorgen dat ze niet opvallen. Zo leveren fabrikanten van fietscomputers tie rips mee waarmee de sensors op het frame van de fiets geplaatst kunnen worden zonder dat het al te veel op zal vallen. Heb je dus een mooi blauw frame dan kan je met een blauwe tyrap ervoor zorgen dat deze nauwelijks op zal vallen.

 

Schaf een uitgebreid assortiment aan

Tie rips zijn duur. Schaf dus een uitgebreid assortiment tie wraps aan in verschillende lengtes en met verschillende kleuren, ze zullen altijd van pas komen in de meest uiteenlopende situaties. Leg deze plastic kabelbinders op een zichtbare plek zodat je ze niet over het hoofd kunnen. Want maar al te vaak denk je er niet bij na hoe gemakkelijk deze kabelbinders kunnen zijn. Durf ze ook vooral te gebruiken. Voldoet het niet? Pak dan een schaar en knip de tyrap weer los. Het kost je de kop niet en je leert vanzelf waar je tyraps allemaal voor in kunt zetten.