Denk je eraan om te varen in de mooie regio rondom Leeuwarden? Dit kun je perfect combineren met een fietstocht, strandwandeling of een goede maaltijd met vrienden. In Friesland draait alles om water; geniet van het uitzicht op de zee, meren en rivieren vanaf je eigen boot. Bezoek charmante dorpjes of relax op de fantastische wateren door de provincie.

 

Vaarroutes volgens bootverhuur Friesland

Varen in Friesland is leuk! Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte bestemming. Vanuit bootverhuur in Friesland in Dokkum vaar je gemakkelijk naar plekken als Woudsend, Langweer, Terherne, Joure of Sneek. Voor langere vaarvakanties kun je ook in het noorden van Friesland varen. Denk hierbij aan het prachtige Lauwersmeer! Geniet van een fenomenaal uitzicht over de serene wateren vanaf je eigen boot en maak prachtige herinneringen.

 

Let op je veiligheid!

Veiligheid komt altijd op de eerste plaats! Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat kinderen zonder zwemdiploma een zwemvest dragen. Deze kun je op vele plekken gemakkelijk huren. Neem je even een pauze van het varen? Dan is het natuurlijk belangrijk dat er genoeg activiteiten voor elk gezinslid beschikbaar zijn. Een aantal jachthavens in Friesland zijn zeer geschikt voor kinderen. Vaak is er een speeltuin en sommige hebben zelfs een zwembad. En bij wat slechter weer is er ook genoeg te doen. Denk aan een kinderboerderij, speelbos, dierentuin of een boerderij. 

 

Advies van bootverhuur Friesland: ontdek de Friese cultuur!

Ben je gek op musea? Je kunt ook het Fries Openluchtmuseum bezoeken, waar je veel oude gebouwen uit Friesland vindt en leert over hoe men vroeger leefden. Daarnaast zijn er in Friesland genoeg musea om met kinderen te bezoeken. Bijvoorbeeld het Molenmuseum in Workum en het Poppenhuizenmuseum in Leeuwarden. Ben je benieuwd wat er nog meer te zien is in deze toffe regio? Misschien dat de informatieve blogs van onze bootverhuur in Friesland je inspireren!