Staat een mooie kamerplant al een tijdje op jouw verlanglijstje? Dan ben je niet de enige, want groene kamerplanten staan heel leuk in je interieur en ze zijn ook nog eens goed voor je gezondheid. Planten maken je blijer en ze zuiveren ook nog eens de lucht bij jou thuis. Wij zetten wat planten voor je op een rijtje, zodat jij sneller weet welke plantensoort je wilt.

 

Palmen

Een palm heeft aardig wat voordelen en daarom gaan veel mensen voor een palm als kamerplant. Hij is niet heel erg duur en makkelijk in de verzorging. Dit is dus echt een perfecte plant voor wanneer jij niet vaak thuis bent. Kwekerij de Groot heeft nog meer leuke kamerplanten die weinig verzorging nodig hebben.

 

Hangplanten

Een mooie hangplant in je huis kan heel erg handig zijn wanneer je op de vloer niet zoveel plaats meer hebt om een plant neer te zetten. Zoals de naam al zegt, kan je een hangplant namelijk ophangen aan een plankje wat aan de muur hangt of aan het plafond. Er zijn twee opties om de plant op te hangen, je zou hem aan een grote haak kunnen hangen die je in het plafond boord of je zou hem aan een houten balk of industriële buis kunnen hangen.

 

Kamerplanten die de lucht zuiveren

Met het zuiveren van de lucht bedoelen wij het verwijderen van schadelijke stoffen. Deze planten maken de lucht ook vochtiger door waterverdamping. Deze planten zijn echt heel goed voor je gezondheid, wel hebben ze wat meer water nodig dan andere plantensoorten.

 

Grote planten

Als je een lege ruimte in je huis wilt opvullen, of als je gewoon een echte eyecatcher in je huis wilt, dan ga je voor een grote kamerplant. Daar bedoelen we dus niet een kamerplant van een halve meter hoog mee, maar eentje van meer dan 2 meter. Gewoon, omdat je dan echt een opvallend item in je kamer hebt staan.

 

Kamerplanten die mooi gaan bloeien

Wil jij buiten die groene plant die je in huis hebt staat, ook wat mooie felgekleurde bloemetjes? Ga dan voor een kamerplant die gaat bloeien. Door de vrolijke kleurtjes van de bloemen wordt je kamer meteen opgefleurd.