In jouw woning wil je je helemaal thuis voelen. Daar past een woonstijl bij die aansluit bij jouw persoonlijke smaak. Er zijn veel soorten stijlen, voor iedereen zit er wel wat tussen. Om je op weg te helpen zetten we er vier op een rijtje.

 

Denk bijvoorbeeld eens aan een antieke woonstijl, minimalistische woonstijl, moderne woonstijl of natuurlijke woonstijl. Deze 4 stijlen geven stuk voor stuk een unieke twist aan je interieur. Lees snel verder om meer te weten te komen.

 

Antieke woonstijl

Een eerste woonstijl voor jouw woning kan de antieke woonstijl zijn. Met een antieke woonstijl haal je een luxe gevoel in huis. Er wordt gewerkt met tijdloze erfstukken, donkere kleuren en een rustige basis. Daar is wel wat durf voor nodig. Meubels en accessoires met een verhaal passen daar goed bij. Haal het gevoel van de antieke inrichting met deze lampen van Lamplord bijvoorbeeld in huis. Ook kun je denken aan een brocante kast, houten materialen of luxe stoffen.

 

Minimalistische woonstijl

Wat je daarnaast in steeds meer woningen terugziet, is een minimalistische woonstijl. De naam zegt het al een beetje, een minimalistisch interieur staat is vooral functioneel. Het staat erom bekend ruimtelijk te ogen en niet voorzien te zijn met allerlei accessoires. Je zet bij deze woonstijl enkel in huis, wat je ook echt gebruikt. Daar kunnen dan enkele accessoires bijkomen, maar de basis is rustig.

 

Moderne woonstijl

De moderne woonstijl wordt gekenmerkt door strakke lijnen, moderne gladde materialen en eenvoudige kleuren. Bij een moderne woonstijl geniet je van een opgeruimd gevoel. Aan opbergruimte wordt goed gedacht. In de meeste gevallen worden de spullen in huis in gesloten kasten opgeborgen, zodat het niet opvalt. Bovendien passen bij een modern interieur ook vaak technische gadgets.

 

Natuurlijke woonstijl

Helemaal in is ook om het gevoel van natuur in huis te halen. De natuurlijke woonstijl sluit hierbij aan. Je kunt het herkennen aan natuurlijke materialen of elementen in de woning. Er wordt bijvoorbeeld veel gewerkt met hout en de kleuren die worden gebruikt zijn kleuren die je ook in de natuur terug kunt vinden. Daarnaast worden woningen met een natuurlijke inrichting ook vaak opgefleurd met bloemen en planten. Ga je voor een natuurlijke woonstijl? Dan haal je automatisch een gevoel van rust in huis.