Heeft u een goedkope, maar toch krachtige laptop nodig?

Tegenwoordig is een laptop bijna onmisbaar te noemen voor veel mensen. Onder andere voor school is een goede laptop erg belangrijk. Maar ook mensen die veel digitaal voor hun werk moeten doen, hebben een laptop absoluut nodig. En niet iedereen heeft het geld om een dure, nieuwe laptop te kopen. Wat is dan een geschikte oplossing voor hen die een goede, maar niet al te dure laptop nodig hebben?

Een refurbished laptop kan voor u een oplossing zijn!

Wat betekent refurbished?

Refurbished laptops zijn laptops die al eerder gebruikt zijn, maar voordat ze doorverkocht worden aan de volgende gebruiker wel uitgebreid zijn getest, gereinigd en waar nodig gerepareerd. Dat gebeurt allemaal niet bij een goedkope laptop via Marktplaats.

Bij een tweedehands laptop die u via een online markt koopt, is er meestal helemaal niets gebeurd aan de aangeboden laptop. Het komt zelfs vaak voor dat iemand zijn of haar zolder opruimt en per toeval een oude werk laptop terug vindt, die hij of zij niet meer nodig heeft. Helaas voor deze laptops kan er zo veel stof op ontstaan, dat schade alleen kan worden voorkomen door de laptop van binnen en van buiten te reinigen. Naast de reiniging van de laptop zelf, is ook de harde schijf vaak niet voldoende hersteld bij een tweedehands laptop. Bij harde schijven waar alleen alles op verwijderd is, kan de privacy van de vorige gebruiker in het geding komen. De snelheid van uw nieuwe laptop kan ook in het geding komen als de harde schijf of SSD niet volledig is gereset.

Een goede refurbished laptop komt ook altijd met een langdurige garantie. Daarnaast weet u zeker dat de laptop uitgebreid is nagekeken, getest en gereinigd, opdat alle onderdelen optimaal werken en niet binnen een paar weken al mankementen gaan vertonen.

Waarom een refurbished laptop?

Een refurbished laptop heeft een aantal voordelen die een nieuwe laptop of een tweedehands laptop niet heeft.

Bij refurbished laptops ligt de prijs altijd veel lager dan bij nieuwe aankopen, doordat het tweedehands laptops zijn die worden opgeknapt door laptop experts.

En dan de voordelen ten opzichte van een tweedehands laptop; een refurbished laptop wordt altijd getest, gecontroleerd op mogelijke schade en vervolgens gereinigd, voor hij weer wordt doorverkocht aan de volgende gebruiker. Bij een tweedehands laptop kopen gebeurt dit allemaal niet, en wordt vaak alleen de harde schijf leeggemaakt voordat u de laptop kan overkopen. Het fijne aan deze controles is dat ondanks dat de laptop al gebruikt is door de vorige eigenaar, u alsnog niet bang hoeft te zijn dat er is mankeert aan de laptop. Helaas worden tweedehands laptops geleverd zonder garantie. Ook al lijkt de computer het goed te doen, de zekerheid die u krijgt van een gecontroleerde, refurbished laptop, valt weg. Als de laptop na een tijdje niet meer werkt, is de schade, in tegenstelling tot een refurbished aankoop, voor uw eigen rekening. Bij een tweedehands laptop is het nooit slim om deze zonder garantie aan te schaffen. Een laptop of computer is zo complex, dat u al snel te maken kan krijgen met defecten. In het zeldzame geval dat de laptop toch ineens niet zo goed blijkt te werken als de tweedehands verkoper u had beloofd, kunt u de verkoper helaas niet meer aan zijn woord houden. Als u uw tweedehands laptop wil laten repareren door een computer winkel, dan kunt u rekenen op torenhoge kosten.

Kies bewust, kies duurzaam

Ook voor het milieu is een refurbished laptop de beste keuze. Door een refurbished laptop te kopen hoeft er namelijk geen nieuwe batterij gemaakt te worden, wat erg voordelig is voor het milieu en klimaat. Een refurbished laptop kopen zorgt er voor dat er weer één computer minder onnodig wordt gefabriceerd. Hierdoor kunt u met uw aankoop een positief effect hebben op de groeiende schaarste van laptop onderdelen wereldwijd.

Door een refurbished laptop te kopen helpt u dus mee aan een schonere wereld, terwijl het ook u nog eens geld bespaart!