In het leven is maar een ding zeker en dat is helaas de dood. Als er in uw kringen iemand komt te overlijden zijn er veel praktische zaken die geregeld moeten worden. Wilt u ondersteuning in dit proces neem gerust contact op met Uitvaart Lochem. Door Uitvaartverzorging Lochem wordt u op een professionele en liefdevolle manier begeleid.

 

Er zijn een aantal zaken waar u rekening moet houden bij een begrafenis:

 

Wilt u het graf huren of kopen?

Er bestaat de mogelijkheid om een graf te kopen of te huren. Bij huur zal er een maandelijks bedrag moeten worden betaalt aan de begraafplaats. Bij het kopen kan je gebruik maken van het graf zolang de begraafplaats bestaat. Dit wil niet zeggen dat het stuk grond ook in bezit van jou is, alleen maar dat je er voor onbepaalde tijd gebruik van mag maken.

 

Wat zijn de kosten van een graf?

De kosten van een graf zijn zeer verschillend, dit verschild erg per begraafplaats en gemeente. Wilt u de precies kosten weten dan adviseren wij om contact op te nemen met de gemeente.

 

Wie zijn er verantwoordelijk voor het onderhoud van het graf?

De nabestaande zijn verantwoordelijk voor het graf onderhoud. Ook bestaat er de mogelijkheid om bijvoorbeeld een hovenier in te schakelen die het onderhoud doet. Dit komt wel eens voor als er geen nabestaande meer zijn.

 

afscheid