Refurbished apparaten brengen een aantal voordelen met zich mee: het is goedkoper, betrouwbaarder dan tweedehands apparaten en nog veel meer. Helaas heeft het net als alle andere dingen ook een aantal nadelen. Wij leggen je in dit artikel uit wat de voor- en nadelen zijn van het aanschaffen van refurbished apparaten.

 

Voordelen

Refurbished apparaten hebben een aantal voordelen:

  • Ze zijn veel goedkoper dan hetzelfde apparaat nieuw kopen. Sommige apparaten kunnen tot wel 90% goedkoper zijn dan de originele prijs. Refurbished apparaten bestaan namelijk aan de werkende onderdelen van apparaten die het niet meer doen.
  • De betrouwbaarheid bij een refurbished apparaat ligt veel hoger dan bij tweedehands apparaten. Doordat alles grondig wordt gechecked of het nog werkt ben je verzekerd van de beste kwaliteit voor de laagste prijs.
  • Je hebt bij refurbished apparaten altijd garantie. Dit is bij tweedehands apparaten niet zo. Refurbished apparaten koop je namelijk bij een bedrijf die garantie moet leveren volgens de wet. Tweedehands apparaten via Marktplaats, een rommelmarkt of kringloopwinkel hebben vaak geen garantie.

 

Nadelen

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan refurbished apparaten:

  • Meestal ziet het er niet meer gloednieuw uit. Je kan af en toe wat gebruikssporen zien. Een telefoon kan bijvoorbeeld een klein deukje in de hoeken hebben. Ook kan het voorkomen, doordat een apparaat uit onderdelen van andere apparaten bestaat, dat je niet over de nieuwste specificaties kan beschikken. Het verschilt per persoon natuurlijk of je dit wel of niet erg vindt.
  • Je hebt ook geen zekerheid over de levensduur van het apparaat. Het kan zijn dat je er na een half jaar weer eentje moet aanschaffen.

 

Één van de beste producten om refurbished te halen zijn wel printers. Deze kunnen erg duur zijn. Wil je een kleurenprinter hebben voor jouw bedrijf? Dan kan je het beste een A4 all in one kleurenprinter kopen bij Refurbished Printer. Zij verkopen goedkope en goed werkende refurbished printers van HP.