Nederland, het land van bossen en veel inwoners per vierkante kilometers. Uitgestrekte weilanden, groene bossen en mooie slingerwegen bij de duinen.

 

Mede door de combinatie van weinig oppervlakte natuur en fauna die hier in leeft wil het wel eens voor komen dat je in aanrijding komt met wild. Gelukkig worden er in Nederland veel voorzorg maatregelen getroffen, dit in de vorm van wildroosters, een dassentunnel of bijvoorbeeld een faunatunnel.

 

Als je dan toch in aanrijding komt met een wild is de kans groot dat het dier dit niet overleeft. Ook is er een groot veiligheidsrisico voor jezelf, doordat je bijvoorbeeld wil uitwijken voor het dier en daardoor een ongeluk veroorzaakt. Zie je wild oversteken, probeer dan te remmen (als de situatie het toelaat) maar wijk vooral niet uit! Uw eigenlijk veiligheid is vele male belangrijker dan die van het wild.

 

Of deze schade te verhalen valt ligt aan de manier hoe je verzekerd bent, als je WA Plus of AllRisk bent verzekerd dan wordt deze schade bijna altijd vergoed. Maar heb je alleen een WA verzekering dan wordt de schade, bij het aanrijden van wild, niet vergoed. Een WA verzekering vergoed alleen de schade die jij aanricht bij derde en niet schade die je aan je eigen voertuig hebt.

 

Bij het aanrijden van een huisdier is het een ander verhaal, dan wordt namelijk de eigenaar van het dier aansprakelijk gesteld. Als je WA Plus of Allrisk bent verzekerd zal de verzekering dit voor jou oplossing, bij een WA verzekering zal je het met de eigenaar moeten oplossen.

 

kleinwildrasterdassengaashbatotaal_46