Hangsloten zijn ook vandaag de dag nog steeds een uitstekende manier om dingen af te sluiten. Maar een hangslot kopen is wel iets lastiger dan vroeger. Tegenwoordig kun je voor deze handige en praktische sloten niet zomaar meer bij elke winkel terecht. Vaak kom je uit bij bouwmarkten, maar je hebt hier slechts een beperkte keus. Betekent dit dat deze sloten niet meer zo populair zijn als vroeger? Of dat ze niet meer zoveel gebruikt worden als vroeger? Op beide vragen is het antwoord nee. Het is lastig om aan te geven waarom je dit type sloten in fysieke winkels minder tegenkomt, maar gelukkig biedt ook hier het internet uitkomst. Het is goed om je vooraf te verdiepen in de verschillende soorten die er te koop zijn. Zo weet je namelijk zeker dat je het juiste slot koopt. In dit artikel verteld hangslotenshop.nl je, zij het kort, dan ook graag iets meer over de verschillende soorten die er te koop zijn.

 

hangsloten

 

Het cijferslot

Een hangslot dat iedereen vast wel kent is het cijferslot. Dit type slot komt voor als beugel hangslot, maar ook in de discus variant, zoals hieronder beschreven. Het grote voordeel van het hangend slot met cijfercode is dat je af bent van het gedoe met sleutels. Je kunt van deze sloten heel eenvoudig zelf de code bepalen. Hoe dit moet is geen hogere wiskunde en staat altijd duidelijk omschreven in de meegeleverde handleiding. Niet alleen het ontbreken van een sleutel is een voordeel, ook het feit dat je een cijferslot heel gemakkelijk met meerdere personen kunt “delen” is een groot voordeel. Met delen bedoelen we in dit geval dat je eenvoudig meerdere mensen toegang tot bijvoorbeeld een ruimte of een opbergplaats kunt geven. Het enige dat je hoeft te doen is immers de code delen met “die anderen”. Stel nu dat je van iemand de verleende toegang wil intrekken, dan verander je gewoon snel en eenvoudig de code. Oh ja, vergeet deze dan natuurlijk niet te delen met de mensen die nog wel steeds toegang hebben.

 

Het discus hangslot

Het discus hangslot is een slot dat erg veel gebruikt wordt voor het afsluiten van deuren. Ook wordt dit type veel gebruikt in combinatie met een ketting. Een groot voordeel van het discus hangslot is de veiligheid ervan. Waar veel hangsloten – met name die met een beugel – relatief eenvoudig door te knippen zijn met een betonschaar, is dat bij dit slot vele malen lastiger. Dit komt omdat de beugel van dit slot verwerkt is in de schijf van het slot. En hoe meer moeite iemand moet doen om een slot te forceren of open te breken, hoe eerder hij zijn pijlen op een eenvoudiger te kraken slot zal richten. Een tweede voordeel is het gebruiksgemak van deze sloten. De beugel beweegt namelijk met de sleutel mee. In één simpele handeling open of sluit je dan ook dit slot.

 

Beugel hangsloten

Beugel hangsloten zijn naar alle waarschijnlijkheid wel de bekendste hangsloten. Je kent dan ook vast wel het goudkleurige blok, waarin al dan niet een cilinderslot zit met daarboven een beugel die openklapt door het sleuteltje om te draaien. Het cilinderslot van dit type sloten weer op slot draaien lukt alleen als je de beugel weer in het slot hebt geklikt. De beugels van deze sloten zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Check voordat je tot aankoop overgaat altijd even welke maat jij nodig hebt, zodat het slot in verhouding staat met waarvoor je het wil gebruiken. Een tip die we je graag mee willen geven is om als je op reis bent/gaat een klein hangslot aan beide ritsen van jouw rugzak of koffer te bevestigen.

 

Hangslot kopen

Nu je iets meer weet over de verschillende varianten van deze sloten kun je makkelijker een keuze maken welk type het best bij jouw te beveiligen object past. Bespaar jezelf veel tijd en moeite en schaf jouw hangslot gewoon snel en eenvoudig aan via internet. Je betaalt dan simpelweg minder ten opzichte van fysieke winkels en je hebt jouw bestelling ook vaak de volgende dag al in huis. Hoe gemakkelijk wil je het hebben?