Misschien gaat er bij jou vaag een belletje rinkelen bij het horen van het woord “Sodastream” en heb je er wel eens iets over gehoord. Toch is het nog niet bij iedereen even bekend en daar willen we graag wat verandering in brengen, want de populariteit neemt snel toe. Wat doet dit product nu precies? Met een Sodastream apparaat maak je kraanwater bruisend. Waardoor ging eigenlijk dat belletje rinkelen? Een dergelijk apparaat was vroeger al erg populair omdat je er ook zelf je eigen frisdrank mee kon maken. De keus in smaken was destijds echter vrij beperkt en mede hierdoor raakte de Sodastream langzaam maar zeker een beetje in de vergetelheid. Vandaag de dag echter is het apparaat weer helemaal terug van weggeweest. Daardoor is ook de zogenoemde Soda Club – de liefhebbers van Sodastream drankjes – weer een club waar veel mensen lid van worden. Waarom? Ook dat vertellen we je natuurlijk graag.

 

sodastream

 

Hoe werkt een Sodastream apparaat?

Zoals gezegd maak je met behulp van een Sodastream machine in een handomdraai “bruiswater” van het reguliere kraanwater. Je kunt dit “bruisen” zelfs in drie verschillende varianten maken. Zo kun je kiezen voor licht bruisend water, gemiddeld bruisend water of intens bruisend water. Het bruisende effect wordt verkregen door een sodastream cilinder. Nu weet je natuurlijk nog niet alles, maar een sodastream cilinder is feitelijk niets anders dan een CO2 cilinder. Zoals je weet is dit CO2 koolzuur en zo maak je dus van kraanwater koolzuurhoudend water. Niet alleen is dit heel verfrissend, maar het smaakt ook net iets anders dan gewoon een glas water. En dat is best lekker op zijn tijd. Naast het apparaat heb je ook een speciale fles nodig, die meestal meegeleverd wordt als je dit apparaat bestelt. Heb je aan één fles niet genoeg, dan kun je deze vanzelfsprekend ook “los” (bij) bestellen. Vul de speciale Sodastream fles met water, plaats de fles in het apparaat, stel het “bruisniveau” naar persoonlijke voorkeur in en druk op de knop. Dit alles neemt slechts enkele tellen in beslag en – zoals je zult zien als je zelf ermee aan de slag gaat – een kind kan de was doen.

 

Zoveel voorkeuren, zoveel smaken

Op belletjeswater ben je op een bepaald moment natuurlijk ook wel uitgekeken. Het is juist de afwisseling die een apparaat interessant houdt en dat geldt zeker voor de Sodastream. Want naast belletjeswater in drie verschillende varianten kun je ook heel eenvoudig zelf je eigen frisdrank maken. Waar je vroeger kon kiezen uit slechts 3 smaken, zo kun je vandaag de dag kiezen uit maar liefst meer dan 25 smaken! Alles dat je nodig hebt om je eigen frisdrank te maken is Sodastream siroop. Deze Sodastream siroop is in kleine flesjes verkrijgbaar (iets minder dan een halve liter) en neemt hierdoor nauwelijks ruimte in. Je kunt dan ook gerust een flink aantal van deze flesjes in huis halen, zodat je regelmatig kunt wisselen van smaak. Populaire smaken zijn:

 

• Cola
• Lemon
• Orange
• Green tea mint
Ice tea peach


Een aantal smaken is ook in “light” te koop en daarmee maak je dus in een handomdraai een lekker glas priklimonade met nauwelijks tot geen calorieën.

 

Sodastream kopen

Een Sodastream apparaat kopen zal je niet snel lukken in een fysieke winkel. Online vind je de specialisten op dit gebied en dit heeft een aantal voordelen ten opzichte van een Sodastream kopen in een fysieke winkel. Online betaal je minder, maar online kun je ook terecht voor de CO2 cilinders die je nodig hebt. Ook vind je hier de flessen die je nodig hebt en de voltallige range aan smaken die beschikbaar zijn voor de Sodastream. Bestellen is eenvoudig en ook is het omwisselen van de CO2 cilinders (in verband met statiegeld) hier geen enkel probleem. Een Sodastream is tegenwoordig een prachtig ontworpen machine die weinig ruimte opeist. Hierdoor is het een mooie aanvulling op je keukenapparatuur en eentje waar je, als je het apparaat eenmaal hebt, veelvuldig gebruik van zal maken.